Докато пазарът на криптовалути е подложен на колебания, биткойн (BTC)

...
Докато пазарът на криптовалути е подложен на колебания, биткойн (BTC)
Коментари Харесай

Биткойн остава силно волатилен на фона на банковите проблеми в САЩ

Докато пазарът на криптовалути е подложен на съмнения, биткойн (BTC) се резервира покрай равнището на поддръжка от 28 000 $, а цената му е мощно повлияна от настроенията преди срещата на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) и опасенията за стабилността на банковия бранш в Съединени американски щати. Цялата обстановка докара до по-силен $.От 25 април до 1 май цената на биткойн претърпя забележителна волатилност, като стойностите варираха от 27 200 до 30 000 $. Въпреки че това придвижване от 10.5% докара до ликвидации на BTC фючърси на стойност 340 млн. $, в случай че гледаме в вероятност, цената на биткойн се е повишила със 72% от началото на 2023 година За съпоставяне, показателят на фондовия пазар S&P 500 е спечелил единствено 9%.
Стойността на Bitcoin през последната седмица Източник: tradingeconomics.com
Докато пазарът на криптовалути е подложен на съмнения, биткойн (BTC) се резервира покрай равнището на поддръжка от 28 000 $, а цената му е мощно повлияна от настроенията преди срещата на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) и опасенията за стабилността на банковия бранш в Съединени американски щати. Цялата обстановка докара до по-силен $.

От 25 април до 1 май цената на биткойн претърпя забележителна волатилност, като стойностите варираха от 27 200 до 30 000 $. Въпреки че това придвижване от 10.5% докара до ликвидации на BTC фючърси на стойност 340 млн. $, в случай че гледаме в вероятност, цената на биткойн се е повишила със 72% от началото на 2023 година За съпоставяне, показателят на фондовия пазар S&P 500 е спечелил единствено 9%.
Стойността на Bitcoin през последната седмица Източник: tradingeconomics.com Нарастващите опасения по отношение на въздействието на First Republic Bank
Двойката BTC/USD продължава с низходяща наклонност. В началото на седмицата държавното управление на Съединени американски щати продаде First Republic Bank на JPMorgan Chase, трансформирайки това във втория максимален банков банкрут в историята на Съединени американски щати. С повишаването на съмненията по отношение на легитимността на този ход, реакцията на биткойн се различаваше от отговора му на предходната банковата рецесия през март, а той продължи да поевтинява макар предупредителните признаци за различен заемодател, който евентуално може да е в неволя. Тук би трябвало да отбележим, че една от концепциите за биткойн още от самото му основаването, е да бъде мощен на фона на банкова неустановеност.

Well, well, well.
Реклама
Again we`re getting a correction going into FOMC?

- Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL)

Цените на американските акции останаха постоянни в понеделник, оставяйки пазарите на криптовалута в по-волатилния завършек на спектъра на рисковите активи. Тъй като решението на Федералния запас за лихвения % е планувано за 3 май, търговците обмислят опцията за по-нататъшен спад. Пазарите към този момент са оценили покачване от 0.25% като съвсем несъмнено, макар банковата неустойчивост, като FedWatch Tool на CME Group прави оценка вероятността на 94%.
Кризата на First Republic Bank: Потенциален домино резултат
Изпълнителен шеф на J.P. Morgan Asset Management, Боб Микеле, изрази угриженост по отношение на работата на районните банки в Съединени американски щати, когато изтекат стратегиите за незабавно кредитиране на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) и Федералните банки за жилищни заеми (FHLB). На 27 април в свое изявление пред Bloomberg, той предизвести, че възможният колапс на First Republic Bank може да провокира домино резултат върху цялата банкова промишленост.
Реклама
Той добави, че проблемите с ликвидността на First Republic, породени от обилни изходящи потоци на депозити, не са лимитирани до самата банка, само че биха могли евентуално да повлияят на цялата промишленост. Според него проблемите, с които се сблъска First Republic Bank, в никакъв случай не е трябвало да се случват, като се има поради, че банкирането е най-силно контролираната и капитализирана промишленост в международен мащаб.Той уточни високите разноски за живот като главен фактор, съдействал за неотдавнашната банкова рецесия.
Свързани публикации Биткойн е пред първия си огромен тест като опция на обичайните финанси 20 март 2023, 13:04 Банковите акции в Европа още веднъж се сринаха след проблеми с Credit Suisse 15 март 2023, 14:15 Регулаторите ще изплатят всички депозити в SVB, a криптопазарът се стабилизира 13 март 2023, 09:03 Американската Silicon Valley Bank банкрутира и разтресе финансовия свят 11 март 2023, 15:52
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР