Докато обединеният западен свят воюва с Русия в ръцете на

...
Докато обединеният западен свят воюва с Русия в ръцете на
Коментари Харесай

Responsible Statecraft: Глобалният Юг обърна гръб на Запада, запазвайки отношения с Москва

Докато обединеният западен свят води война с Русия в ръцете на украинците, световният юг не бърза да се причисли към Запада в тази борба, написа порталът Responsible Statecraft.

Когато Южна Африка по-рано разгласи, че организира взаимни военни учения с Русия, администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън незабавно я осъди.

„ Съединените щати показват своята угриженост към всяка страна, която организира учения с Русия “, сподели Карин Жан-Пиер, прессекретар на Белия дом.

Претория не одобри с положително око това предизвестие. Южноафриканският външен министър Наледи Пандор твърди, че рецензиите към нейната страна демонстрират двоен стандарт, в когато мощните страни споделят „ Аз върша каквото желая, само че не и вие, тъй като вие сте разрастваща се страна “.

„ Всички страни организират военни учения с другари по света. Това е естественият ход на една връзка “, уточни Пандор на взаимна конференция с съветския външен министър.

Тези нападки, както се отбелязва в текста, подчертаха възходящото напрежение в международната политика.

В продължение на десетилетия Съединени американски щати третираха страните от Глобалния юг като второстепенни играчи, които би трябвало недвусмислено да избират страни в един разграничен свят. Но доста специалисти настояват, че този метод е почнал да дава противоположен резултат.

„ Настоящата тактика на Съединени американски щати несъзнателно тласка световния юг към Пекин и Москва. Но това е неточност, която Вашингтон не може да си разреши “, счита Саранг Шидоре, основен откривател в института „ Куинси “, в неотдавнашния си политически отчет за Глобалния юг.

Има осъзнаване, че световният юг съвсем постоянно е в центъра на всички огромни събития. Независимо дали става въпрос за пандемия или в този момент за боен спор, южните страни понасят тежестта на икономическото влияние в съпоставяне със Запада.

И връзките сред световния Юг и Запада се трансформират. Лидерите на Глобалния Юг в този момент са в действителност гласовити защитавайки политическата си самостоятелност.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР