Докато няма решение на Народно събрание, аз ще продължавам да

...
Докато няма решение на Народно събрание, аз ще продължавам да
Коментари Харесай

Борислав Сандов: България е загубила на 150 милиона от Фонда за справедлив преход

" Докато няма решение на Народно заседание, аз ще не преставам да работя по метода, по който са ни избрали, с съдружното съглашение ".

Това сподели пред БНР вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов за трусовете в ръководещата коалиция и вероятните разновидности за ръководство отсега нататък - държавно управление на малцинството или програмен кабинет.

" България към този момент губи пари от Европа ", посочи вицепремиерът и даде образец с неналичието на решение за енергийния преход във въглищните райони.

" Ние към този момент губим пари от Фонда за обективен преход, най-малко половината за тази година, а те са над 150 милиона. Вече губим пари от неналичието на начало на Плана за възобновяване и резистентност. Ако това се забави, тези средства, които биха идвали по тези две посоки, са в действителност милиарди и това са пари, които ще бъдат пропуснати за българската стопанска система и българските жители ", акцентира Сандов.

" През годините са развивани неверни политики за разчистването на речните корита ", акцентира той след мощните дъждове през последната седмица.

" Корекцията на реките неведнъж води до наводнения, макар че се прави за предварителна защита от наводнения. Реките сами вършат своите речни корита според от самия речен оток, те се променят във времето. Човекът, в опит да нагоди своята активност, от време на време ги изправя, поставя стени… ", продължи Сандов.

" Няма пари за предварителна защита от наводнения, нормално тези пари се отпускат за следствията ", съобщи екоминистърът.

" Бащата на Кирил Петков няма никакво касателство, в случай че приказваме за публични дейности, публични решения и присъединяване на лица по формален ред в този развой. Нито е част от проектанта, нито е част от осъществяването, нито е част от някоя от институциите, които вземат решения по този въпрос. Това е безспорна нечиста сделка. Това, което е правил бащата на Кирил Петков, е, че е изразявал своята гражданска позиция по тази тематика. За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос и за никакво публично присъединяване на бащата на Кирил Петков в този развой ", съобщи той за проблема със строителството на Автомагистрала " Струма ".

Днес Министерство на околната среда и водите ще показа доклад за свършеното през шестте месеца от началото на мандата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР