Докато някои не смеят да си сложат и първа доза,

...
Докато някои не смеят да си сложат и първа доза,
Коментари Харесай

Пенсионерката Василка Балабанова: И 20 дози бих си сложила

Докато някои не смеят да си сложат и първа доза, други са подготвени да се имунизират непрекъснато.

В Бургас стартира акция, която цели да улесни достъпа до ваксини на възрастните хора. Социални служащи извършват по най-малко 20 поръчки дневно за слагане на бустерни дози. Скоро стартира и имунизация на възрастните хора в пенсионерските клубове, съобщи България он ер.

Един от първите имунизирани през днешния ден е Георги Георгиев. Казва, че няма терзания при третата си имунизация против Ковид-19.

" Трябва да бъдеш виновен освен към себе си, само че и към хората. Защото ти и да не си доста болен, но ти разнасяш - всички би трябвало да са имунизирани, без изключение ", разяснява той.

Бустер против ковид получи и Василка Балабанова.

" Вярвам на науката, имам вяра на можещите и знаещите хора. Имам им доверие и по тази причина се имунизирах. И 20 дози да би трябвало да си слага, ще ги приема ", безапелационна е тя.

" Имаме доста искащи за слагането на първа доза. Надяваме се, че ще успеем да сложим ваксини на всички искащи в границите на десетина дни. Не липсват и случаи, в които ваксина не може да бъде сложена ", показа общественият служащ в Държавно стопанско предприятие – Бургас Вани Методиева.

Имало е и несъгласия измежду околните, казват обществените служащи.

" Нашите консуматори желаят, а техните близки - не. Другото, което се случва - потребителят желае, само че е в недобро здравословно положение и персоналният доктор не предлага слагането на ваксина ", добави Методиева.

 

" Първото, което вършим, е да приказваме с пациента, да разберем какви болести има, каква терапия му е назначена. Правим и обзор, който включва мерено на кръвно и температура, с цел да проверим моментното положение ", показа доктор Стела Сивева.

До момента ваксини са получили дребна част от потребителите на обществения патронаж в Бургас – 100 от 1 600. Услугата ще продължава да се предлага.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР