Докато ние в България не можем да се похвалим с

...
Докато ние в България не можем да се похвалим с
Коментари Харесай

Как Нова Зеландия ще предпази младите от пушенето

Докато ние в България не можем да се похвалим с сходно достижение, то в Нова Зеландия равнището на тютюнопушене е измежду най-ниското в света. И по-точно - паднало е от 9,4% на 8% за последните 12 месеца. И още малко любопитна статистика за още повече достоверност - през миналата година 56 000 пушачи от Нова Зеландия са се отказали от нездравословния табиет.
 Маратон, Чен и китаецът, който пробяга цялостен маратон, до момента в който пуши
Да пробягаш 42 км, пушейки от самото начало

На това се споделя разпален пушач

Факт е, че вейпингът е нова мода в страната, на която се поддават и младите, само че законодателството в този момент цели да подкрепи при превъзмогването на разликата в предстоящата дълготрайност на живота на жителите.

Управляващите на Нова Зеландия към този момент даже вземат съответни ограничения. Те касаят младото потомство и във към този момент признат нов законопроект не разрешават продажбата на тютюн на всеки, роден на или след 1 януари 2009 година, написа CNN.
 Снимка 599386

Освен това броят на търговците на дребно, лицензирани да продават тютюн, ще бъде понижен от 6000 на 600 до края на 2023 година И още нещо - количеството никотин, позволено при производството на тютюневи произведения, ще бъде понижено, за да ги направи по-малко пристрастяващи.
 Монделея Безуиденхаут, Нова Зеландия и анулацията на възбраната да остане в страната, поради наднорменото ѝ тегло
Да ти забранят да живееш в страната, тъй като си прекомерно дебела

Една същинска история от Нова Зеландия

Новата мярка има за цел да попречи на бъдещите генерации да пропушат и е част от държавния проект страната да е " без тютюнев пушек " до 2025 година Нарушителите, както и се чака, ги грози санкция. А тя не е по никакъв начин дребна - размерът ѝ може да доближи до 150 000 новозеландски $ (около 96 000 американски долара).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР