Докато ние се чудим как да подхванем новата си игра

...
Докато ние се чудим как да подхванем новата си игра
Коментари Харесай

Наследниците на обявените за престъпници от БКП си играят днес на конгрес, докато ние се чудим защо „демокрацията“ ни е в кавички

Докато ние се чудим по какъв начин да подхванем новата си игра „ на стражари и апаши “… желаех да кажа „ на народна власт “, наследниците на оповестената със закон за незаконна Българска комунистическа партия са се събрали и си играят на конгреси, с мирис на пленум и цървули. 

Чудим се ние за какво „ демокрацията “ ни е в кавички, а не се сещаме, че имаме закон, който от десетилетия съществува и съгласно който Българска комунистическа партия и режимът ѝ са закононарушение, а нито един наказан няма. А не е като да се крият. Даже в противен случай – с горделивост декларират, че са наследници на БКП… „ столетницата “. 

Даже на бай Тошо тиквата взеха решение нищо да не му вършат. Грешка, направиха – направиха му монумент в Правец и вървят тия сегашните дребни тиквички да му се кланят. 

„ А в Румъния какво направиха?! “ един съскащ глас ми се обажда в главата. „ Трай в този момент ти – в Румъния, в Румъния са друга бира, там са румънци, ние сме българи, ние тука по различен начин… “

А оня ден един полицай умъртви един публицист, както едно време полицаите са убивали писатели. Поне употребява револвер, а не правата лопата, както са правели предшествениците. 

А за различен един полицай, не толкоз невисок (казвам „ невисок “, а не „ ниЗък “, еднообразно, ниЗки “ са) – Р.Овч. – американците ни споделиха, че бил доста подкупен и откраднал доста стотин милиона от нас. Ние, несъмнено, се чудим дали да имаме вяра. Той споделя, че не е. 

И отново се чудим за какво „ демокрацията “ ни е в кавички. Той се гласи за избори, апропо. 

А Нинова предложила, съгласно мен – от чудене по какъв начин да се хареса на електората – и те референдум да си създадат, да не останат по-назад. Референдум за ЛГБТ пропагандата. Ако не сте разбрали, това е съветският модел взет и пренесен едно към едно тук. И съгласно подобен „ закон “ за ЛГБТ пропагандата един сериал като да вземем за пример „ Модерно семейство “ се смята за агитация на ЛГБТ и разпространителите ще са подсъдими. bTV и FOX нервно се почесват по главата. Disney+, Netflix и HBO може да бъдат неразрешени, тъй като демонстрират филми, в които герои са хомосексуални. 

Руска воня, нали?

Ама на хората си им харесва. И ще си гласоподават. 

„ Демокрация “.

Конгресът с миризма на пленум и цървули през днешния ден изключил членове, тъй като били несъгласни с ниновата. Ниновата пък заприказва, че те нарушавали демокрацията. Сериозно, прочетете претекстовете. Не разбрах какво се е захапала за тая народна власт, която тя персонално упрекна, че ѝ е лишила толкоз доста и която, както наподобява, се пробва да убие с съветски закони. 

А колкото и да си пишем тук, все си стои въпросът на стената и мига като неонова реклама: за какво ни един от тия не е наказан съгласно закона?!

Ето този закон:

„ Законът за оповестяване комунистическия режим в България за незаконен е настоящ закон на Република България, признат от XXXVIII национално заседание на 26 април 2000 година и обнародван в Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 година “

Пак да повторим: ни един от тях не се и крие, дори плакати печатат и брошури, на които пишат, че са наследници на Българска комунистическа партия – „ столетницата “. И отново нищо. Пращат си децата да учат и живеят в Америка, а тук съветски закони прокарват. 

А има и доста други закони, по които могат да бъдат съдени, за корупция, за държавна измяна, има и още, но някой би трябвало да желае да ги проверява. 

Когато вътрешната съпротива се изказала срещу ниновата, партийната телевизия спряла излъчването. Това оповестиха от страниците на социалистите, които са съпротива на ниновата, не съм го измислил аз. 

Същата телевизия, която беше бързо финансирана и стремително направена от партия на „ социалисти “. Къде у социалисти толкоз пари? И на вас ли ви мирише на кремъл? Да. И малко на цървули, знам. 

И като врекнат по какъв начин „ демокрацията “ ни била разсипала страната. Къде я видяха пà тая народна власт? 

Четох оня ден един анекдот: 

Музиканти по време на соца си изкарвали прехраната със свирене по партийни събирания, вечери, след пленуми, преди пленуми, по банкети на големците на партията. Намерили връзки и се намърдали при огромните клечки да свирят. Ама пристигнал десети ноември и комунизмът, викат, бил паднал. Тия в този момент се чудят къде ще свирят. Пà пратили най-оправния – тромпетиста – да върви да се набута при новата власт. Отишъл оня при новите „ демократите “, пà се връща след това при оркестъра – целият занемарен, със скъсани облекла. Какво става бе, питат го, а той: мàни, отидох да им предлагам на новите да им свирим по банкетите, пà те като схванаха, че сме свирили за Българска комунистическа партия и за Държавна сигурност ме натириха с плесници и с ритници. Ония викат: ти толкоз ли си тъп бе, за какво им сподели, че сме свирили за старите бе! Оня дава отговор: не съм бе, не съм им споделил, но те беха същите и ме познаха! 



Та така… по тази причина си нямаме хубави неща и „ демокрацията “ ни е в кавички. Те си вършат пленуми, оферират си съветска тирания на едро, изключват, включват членове, плещят нелепости, а през цялото това време има един закон, който ги дефинира като незаконни, но те се вършат, че не знаят и ние се вършим, че сме не запомнили. 

А през това време аз ли какво върша? А, нищо. Седя си тука и виждам брошурите от магазините, да си набележа промоциите, че да си напазарувам нещо по-евтинко, виждам слънцето по какъв начин залязва и самолетите по какъв начин прелитат над мене. И си бленувам да съм на някой от тях, но не дръзвам да си го пожелая, че като си знам шанса – ще се окажа на някой от тия, дето кацат… 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР