Докато ние 14 години се чудим какво да правим с

...
Докато ние 14 години се чудим какво да правим с
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Варна може да съчетае Галатапорт на Истанбул и товарното пристанище в Констанца

" Докато ние 14 години се чудим какво да вършим с крайбрежната си зона, Турция влага 2 милиарда $ и построи същински квартал на културата, изкуствата, извършването на покупки и гастрономията “, написа в пост в страницата си във Facebook депутатът от групата на " Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов.

Варненецът има поради най-новата облага на мегаполиса Истанбул – крайбрежната 1,2 – километрова зона " Галатапорт “, която е упоритост да стане най-луксозното пристанище в света, атрактивна арт и шопинг дестинация с годишен търговски оборот от над 1 милиарда $ и 5000 работни места. Проектът е осъществен след 4 години упорита работа с дейна държавна поддръжка.

" Турция е следващата прилежаща страна след Румъния и нейният товарен мегапорт Констанца, която ни сподели, че няма невъзможни неща при съществуване на политическа воля и вярно вложени държавни средства. Това, за което от години приказвам за Варна и нейната крайбрежна зона – интернационален конкурс, Аквариум, многофункционална зала, места за отдих, изкуство и развлечения “, споделя в поста си Гуцанов.

" Дори и да не реализираме мащабите на Истанбул, Варна може да бъде най-атрактивната дестинация за пасажерските кораби в Черно море по коридора " Север – юг “ от Истанбул до Констанца “, счита варненският народен представител. Според него са нужни единствено политическа воля и визия за дълготрайното развиване на страната ни, гъвкава финансова политика и храброст за огромни планове.

" Варна направи дребни крачки, само че стигна единствено до скара – бира и автомивка с паркинг. Мисля, че можем доста повече. Вярвам, че ръководството на страната, което се структурира сега, ще работи освен за потушаване на рецесии, а ще заложи тактики за развиване с по-далечен небосвод за акумулиране на средства в бюджета на града и страната. Аз ще работя за това в новото 47-о Народно заседание “, безапелационен е Борислав Гуцанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР