Докато не установим ясни механизми за прозрачност на работата на

...
Докато не установим ясни механизми за прозрачност на работата на
Коментари Харесай

Президентът иска чрез технологии да направи работата на правителството по-прозрачна

Докато не установим ясни механизми за бистрота на работата на държавното управление, няма да успеем. За транспарантно, отчетно и дейно ръководство са нужни софтуерни принадлежности и механически системи, с които непрекъснато да можем да упражняваме мониторинг. Това съобщи президентът Румен Радев, разяснявайки поради коронакризата.
" Президентската институция избра не да показва свое мнение, а да показа съответен план. Положително е, че макар извънредно късите периоди и неналичието на аргументация и информация за съответните планове, голям брой научни, публични и съсловни организации показаха на Министерски съвет своите мнение. Няма да върша разбор на този проект, тъй като споделям изказаните тези и мнения както позитивни оценки, по този начин и рецензии по отношение на неяснотата за визия и нужните стъпки за реализация на проекта, както несъмнено и дефицити във значими области, в това число рекомендации на Европейска комисия към държавите-членки ", добави той.
Проектът е следният - създаване на Национален център за наблюдаване, надзор и ръководство, който ще употребява спътници от Космоса за работата си, съответно от серията Sentinel. Той беше показан от секретаря по защита и сигурност на президента ген. Стефан Янев. По думите му, центърът ще е с отворен достъп т.е. достъп ще имат жители и неправителствени организации.
Янев даде образци с какво ще помогне плана и технологиите в него – да вземем за пример по какъв начин са изглеждали дюните на Черно море преди и по какъв начин в този момент. Или определяне посредством относителен разбор дали на някое поле има фактически да речем орехови дървета, субсидирани с европари или в действителност има саморасляци, за които никой не се грижи, само че се прибират пари. Подобна машинация имаше преди време в Полша и беше разкрита точно след фотоси от въздуха.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР