Докато не спре дъждът, няма да отменяме бедственото положение в

...
Докато не спре дъждът, няма да отменяме бедственото положение в
Коментари Харесай

В Смолян остава Бедственото положение остава, докато не спре дъжда

Докато не спре дъждът, няма да отменяме бедственото състояние в община Смолян, само че няма място за суматоха. Тава сподели на ексклузивен брифинг във връзка изобилните превалявания в общината кметът на Смолян Николай Мелемов, представен от радио Фокус–Смолян.
Градоначалникът напомни, че нощес в 18:00 часа е бил изработен оглед на река Черна в чертите на града, събрана е информация от цялата община, след което е било оповестено бедственото състояние.
„ Мотивът да се разгласи бедствено състояние е, че в действителност прогнозата беше да продължат преваляванията, а и с цел да се активизират всички сили и средства при нужда за преодоляване на обстановката “, изясни Мелемов.

Той уточни, че на две места се е наложило да вършат насипи, само че имат опит и са готови с чували с пясък и техника от компании.
Службите на Министерство на вътрешните работи също оказват помощ, а армията е в подготвеност. Мелемов изясни, че мярката „ бедствено състояние “ е била нужна, с цел да има успокоение измежду жителите и всички да се активизират.

Сутринта е спаднало равнището на реката и няма място за суматоха, всички сериозни точки се следят, на място се управлява ситуацията, акцентира Мелемов.
„ В село Киселчово няма бедстващи хора, кметът на Могилица поддържа контакт с тях и те имат всичко належащо.

Къщата в село Смилян се намира доста покрай коритото на реката и по тази причина хората оттова са изведени, направени са насипи и е овладяна обстановката. В село Арда излезе реката от коритото, само че през вчерашния ден вечерта равнището е спаднало и са взети ограничения. В село Мугла има свлачище, като горските и пътната работа разчистват пътя “, заключи обстановката в общината кметът Николай Мелемов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР