Докато не се убедя, че решението ни за старт на

...
Докато не се убедя, че решението ни за старт на
Коментари Харесай

Кметът на Банско търси начин да се строи втори лифт, въпреки водените съдебни дела

Докато не се убедя, че решението ни за старт на процедура за градеж втори кабинков въжен превоз е законосъобразно, няма да го оповестя, съобщи кметът на община Банско Георги Икономов пред Actualno.com.
В момента се водят правосъдни каузи по решението на Министерство на околната среда и водите от 13 март 2017 година да се извърши екологична оценка на проекта за ръководство на народен парк " Пирин ". Решението за Оценка на въздействието върху околната среда стана факт поради публичен напън, откакто в началото Министерство на околната среда и водите пусна проекта без екооценка.
" Съдебните каузи по отношение на проекта са повода да не стартираме процедура за създаване на втора кабинка, само че това е фиктивен отговор, който давам, тъй като до момента в който текат делата, процесът е стопиран от тях. Преди шест месеца обаче и преди една година нямаше правосъдни каузи, само че решение отново нямаше ", уточни Икономов.
Той твърди, че през всичките близо 10 години е било допустимо да се вземе решение по този наболял проблем и то изцяло законосъобразно.
" Сега тъкмо сме в развой, в който изследваме вид, при който да ускорим процеса по взимане на това решение. Подчертавам обаче, че то няма да бъде нещо изключително или необсъждано до момента, а опция, посредством която нещата биха могли да потръгнат малко по-напред и малко по-бързо ", акцентира градоначалникът.
Попитан дали е допустимо да се пренебрегва фактът, че вървят правосъдни каузи сега и все пак да се започва процедура за създаване на толкоз значимия превоз в ски зоната, Икономов отговори, че тъкмо това сега е въпросът, който разискват .
" Затова не го разгласявам, тъй като към момента не съм уверен. Не знам това, което би могло да се предложи, дали няма да се " сбие " със правосъдните каузи сега. Имам опасения и до момента в който не съм изцяло сигурен, че може да има изцяло законосъобразно решение, което не е в спор със правосъдните каузи, няма да го оповестя. Ако не намеря такова решение, ще изчакаме изхода от правосъдните каузи ", добави Икономов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР