Докато не приключи разследването не е нормално да се дава

...
Докато не приключи разследването не е нормално да се дава
Коментари Харесай

Панайотов за черната кутия на паднали МиГ-29: Не може веднага да оповестим информацията

Докато не завърши следствието не е обикновено да се дава информация, разгласи в предаването „ Лице в лице “ служебният боен министър Георги Панайотов във връзка откритата черна кутия на падналия на 9 юни край Шабла МиГ-19.

По-рано през днешния ден той разгласи, че информацията от кутията ще бъде разчетена във военната база „ Граф Игнатиево “ до края на деня, в случай че е съхранена вътрешната ѝ част. И предизвести, че данните няма по какъв начин незабавно да бъдат обществено оповестени.

Кутията би трябвало да даде информация за аргументите, довели до случая, при който почина водачът майор Валентин Терзиев.

„ Не е безмълвие, съблюдаваме процедурата. Не може да разгласяваме данни, за които тече следствие. Ния нямаме право да го вършим. Нито Министерството на защитата, нито Българската войска и Военновъздушни сили водят това следствие, то се води от прокуратурата.

Законовият период за привършване на следствието е някъде средата на юли. Това е най-късният вероятен миг, когато всички ще научим истината “, разяснява служебният министър на защитата.

Той още веднъж прикани да не се спекулира, до момента в който не завърши следствието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР