Докато не ми каже извинявай, Бойко, нито Вучич, нито Ана

...
Докато не ми каже извинявай, Бойко, нито Вучич, нито Ана
Коментари Харесай

Борисов: Докато не ми се извини Дачич, не искам да чувам нито Вучич, нито Бърнабич

Докато не ми каже " извинявай, Бойко ", нито Вучич, нито Ана (бел. ред. - сръбският министър председател Ана Бърнабич) желая да слушам. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по адрес на външния министър на Сърбия Ивица Дачич за абсурда на тематика „ Косово “, който се разигра последните дни сред България и Сърбия.
Сега, чул-недочул, техният министър председател си разрешава да ми вика посланика, ядосано сподели още Борисов. Той изясни, че дал образец за Косово като контрапункт - каква е разликата сред националната позиция и сред тази на Европейски Съюз като общ брой от десетки страни. Борисов попита и с какво е обидил Дачич и Сърбия.
" От през вчерашния ден имаше четири срещи с Екатерина Захариева и се е извинявал, само че не желае да го каже пред медиите ", акцентира българският министър председател и попита за какво Ана Бърнабич, която била до него, когато говорел какво би трябвало да прави Жозеп Борел като европейски външен министър, не реагирала, а Дачич скача.
Що се отнася до въпроса със Северна Македония, министър председателят прикани Скопие да не се подвежда по тамошните медии, бълващи антибългарска изразителност. Борисов акцентира, че северномакедонският президент Стево Пендаровски дал образец за почтено поведение – че Гоце Делчев е българин, борил се за свободата на Македония.
Борисов обаче не беше огромен оптимист за Западните Балкани и се оплака, че на формати като Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) липсват освен страни, които още не са членове на Европейски Съюз, само че и такива, които са членове на Европейски Съюз – в тази ситуация на срещата в Сараево става въпрос за Румъния.
Очаквайте детайлности!
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР