Докато не бъде изчерпан ресурсът по Програмата за саниране, най-вероятно

...
Докато не бъде изчерпан ресурсът по Програмата за саниране, най-вероятно
Коментари Харесай

Нанков: Докато не свършат парите за саниране, няма да предлагаме нови средства

Докато не бъде привършен ресурсът по Програмата за саниране, най-вероятно няма да предложим нови средства. Това сподели пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, откакто взе присъединяване в Седмия спорен конгрес „ Строителството през 2018 година – вероятности и провокации “.

„ Разписахме и внесохме в Народно събрание нови правила за Националната стратегия за енергийна успеваемост. Очакваме диспути по програмата. 2018 година и 2019 година мъчно ще приключим със постройките, които понастоящем са утвърдени с подписани контракти от Българска банка за развиване. 2018 година ще осъществяваме още здания с ресурса, който имаме обезпечен. Негативът по програмата, който се насади по политически и други аргументи, не ни дава оптимизъм да ви кажа тъкмо каква ще е сумата през бюджета през 2018 година “, разяснява Нанков.

По думите му следващата година ще извършват най-малко още 700 здания. „ Няма да успеем да ги осъществим с сегашния запас. Имаме да разходваме над 1,5 милиарда лева Това е ресурсът за 2018 година от този, който имаме понастоящем. Докато не бъде привършен ресурсът, най-вероятно няма да предложим нови средства. 606 сега са постройките в развой на реализация. Програмата я влачим към този момент трета година на стадий осъществяване. Въвели сме в употреба 709 здания. Ново финансиране вероятно ще има през 2019 година Убеден съм, че тези които подлагаха на критика програмата, в този момент ще бъдат нейни огромни бранители “, сподели още Николай Нанков.

Строежът на Автомагистрала " Струма "

54% е действителното осъществяване на сектора Кресна-Сандански от автомагистрала „ Струма “. „ Спокойно през ноември месец можем да стартираме с търга по желание на строител за автомагистрала „ Струма “ и през 2019 година да имаме към този момент подобен, както и строително позволение. 2019 година да стартираме с построяването на лот 3.2, тъй че 2025г. да приключим цялата автомагистрала “, разяснява Нанков. По думите му при Кресна-Сандански към този момент са на 54% действително осъществяване. „ Не май месец, както е по контракт, края на 2018 година ще сме подготвени с тези 25 км. През 2018 година ще стартираме и тунел „ Железница “. Със „ Струма “ вървим добре “, увери Николай Нанков.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР