Докато НАТО бездейства, Европейският съюз трябва да изпрати свои войски

...
Докато НАТО бездейства, Европейският съюз трябва да изпрати свои войски
Коментари Харесай

Полковник Кроутър: ЕС трябва да изпрати войски в Украйна поради бездействието на НАТО

Докато НАТО бездейства, Европейският съюз би трябвало да изпрати свои войски в Украйна, счита някогашният асистент на висшия командващ съюзническите сили на НАТО в Европа, пенсиониран полковник от армията на Съединени американски щати Александър Кроутър.

„ Това е голяма опция за Европейски Съюз да се ускори и да се заеме с работата “, сподели Кроутър, представен от

Кроутър, който преди този момент е бил специфичен асистент на висшия съюзнически главнокомандващ на НАТО в Европа, сподели, че НАТО сега е „ заседнало “ и е възпрепятствано да предприеме каквито и да било дейности, с цел да помогне най-малко на Украйна до срещата на върха на Алианса във Вашингтон, окръг Колумбия, през юли.

Кроутър изясни, че съгласно него НАТО е виновен за „ външната твърда мощ за Европа “, до момента в който „ вътрешната твърда мощ принадлежи на Европейския съюз, а не на НАТО “. Именно това полковникът предлага да употребява за Европейски Съюз.

Според американските военни Северноатлантическият алианс към този момент е „ в застой “ и вследствие на това не може да предприеме никакви обилни стъпки в поддръжка на Украйна. Това положение на нещата може да продължи най-малко до идната среща на върха на НАТО, която е планувана за юли тази година.

По-рано стана известно, че Франция има намерение да сътвори съюз, който ще включва страни, които са подготвени да изпратят свои войски в Украйна. Малко преди този момент Макрон сподели, че сюжетът за изпращане на войски на алианса в Украйна в действителност е бил обсъждан, само че членовете на НАТО към момента не са съумели да реализират консенсус. След това водачите на редица европейски страни направиха изказвания, че не са подготвени да изпратят свои военни в Украйна, а НАТО също отхвърли сходен сюжет.

Кремъл предизвести, че в случай че западни войски бъдат изпратени в Украйна, спорът сред Русия и НАТО ще бъде неминуем.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР