Докато народните представители заседават, два протеста са организирани пред Народното

...
Докато народните представители заседават, два протеста са организирани пред Народното
Коментари Харесай

Два протеста пред парламента днес: За военна помощ за Украйна и за неутралитет

Докато народните представители заседават, два митинга са проведени пред Народното събрание - единият за, а другият срещу даването на военна помощ за Украйна.

Вчера в няколко огромни града на страната се събраха хора, които обявиха, че са срещу това да предоставим военна поддръжка на Украйна. Днес те още веднъж ще се съберат на площад " Народно заседание ".

Граждански митинг в поддръжка на предстоящото решение на Народно събрание за изпращане на отбранителна бойна техника за Украйна ще се организира от
16 часа под наслов Военна помощ за Украйна СЕГА”. Недоволството, проведено от Цецка Бачкова от ДСБ и юрист Петър Славов, цели да покаже, че българският народ поддържа украинския.

„ Нашата страна е една от едвам двете страни в Европа, които към момента не са изпратили публично военна помощ към Украйна! Настояваме това да се промени и желаеме България неотложно да изпрати нужната на Киев военна помощ в борбата им против съветската експанзия. Защото сега Украйна се бие за цяла Европа, в това число и за България. Помагайки на Украйна, оказваме помощ на личната си национална сигурност!”, пишат в страницата си във Facebook уредниците.

От 18 часа на 4 май се провежда „ пакетиране на МОЧА” – „ дружно да скрием позорното и натрапчиво наличие на пропагандния паметник на окупационната алена армия”, са написали от инициативният комитет, който провежда проявата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР