Докато на все повече места в Пловдив се издигат жилищни

...
Докато на все повече места в Пловдив се издигат жилищни
Коментари Харесай

Това ли е новият баровски квартал в Пловдив? Къщи като дворци край Гребната база в града

Докато на от ден на ден места в Пловдив се издигат жилищни мастодонти, към момента има „ диви “ места с ниско строителство, които ще стават все по-скъпи и желани. Едно от тях се намира край Гребната база, надалеч от погледите и шумните булеварди, оповестява " Трафик ".

Еднофамилни къщи с огромни дворове, на част, от които има басейни, се открояват на улица „ Отдих и просвета “, намиращи се до едноименния парк. Първите сходни къщи бяха построени на бул. „ 6 септември “ в частта му около Гребната база, а и сега там кипи ниско строителство. Първата такава къща бе на строителния бизнесмен Арнаудов, само че още редица предприемачи го последваха.

Накрая на улица „ Отдих и просвета “ са тенис кортовете на Пиронкови, както и единият от входовете към новия лесопоарк, който вършат от Общината. Той ще е на повърхност от 660 декара, като на него ще се осъществят разнообразни ограничения за облагородяване, озеленяване, отделяне тук-там за отдих и разходки, създаване на алеи от естествени материали. Предвижда се да се създадат веломаршурти, като сегашните неравности ще се пригодят, с цел да се употребяват при каране на маунтин байк.

Очаква се в околните години да се оформи и нов жилищен квартал с еднофамилни къщи и кооперации до 12 метра в местността „ Терзиите”, както и земеделските имоти сред Прослав и Коматево. Началото на строителството там може да стартира с построяването на пътя сред двата квартала, който се движи от регион „ Западен”.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР