Докато на много места в страната продължават да се разкриват

...
Докато на много места в страната продължават да се разкриват
Коментари Харесай

Челен опит с видеонаблюдението в пловдивските ясли

Докато на доста места в страната не престават да се разкриват скандални случаи с принуждение над деца в ясли и градини, пловдивският регион "Централен " направи действителни стъпки към гарантиране сигурността на малчуганите с видеонаблюдение. 
Системата, въведена в яслите работи от месец, към този момент се регистрират и положителните резултати. Това описа за читателите на Plovdiv24.bg кметът на "Централен " Георги Стаменов, по чиято концепция се осъществя планът за забавачките в най-големия пловдивски регион. Тази концепция пък се роди, след като майки се оплакаха от принуждение над децата им в "Детска ясла на фантазиите ".
По мнение на шефовете личният състав е станал по-внимателен и деен, родителите пък са доста по-спокойни за децата си, регистрира той.

21 камери за видеонаблюдение бе сложено в три от общо четирите детски ясли на територията на региона: "Вълшебно детство ", "Детска ясла на фантазиите " и "Приказен свят ". Последната - яслата край бул. "Шестисептември " ще се снабди с нововъведението следващата година, откакто премине главен ремонт по Оперативна програма "Региони в напредък ".

Към момента камерите са ситуирани в коридори, стълбища, приемни, не се следят спални и игрални пространства.

Последното е допустимо, само че би трябвало да има 100% единодушие от страна на родителите, показа Стаменов.

 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР