Докато на едно друго място крадат печки по фронта! Наистина

...
Докато на едно друго място крадат печки по фронта! Наистина
Коментари Харесай

Докато някои крадат печки: Мъск представи хуманоиден робот L...

Докато на едно друго място крадат печки по фронта! Наистина два свята.

Илон Мъск, ръководителят на американския производител на електрически коли Tesla, показа първообраз на хуманоидния робот Optimus. По време на събитието Tesla AI Day първообраз на тестов робот излезе на сцената и помаха на публиката. След това Мъск сподели видео на робот, който влачи кутия и полива цветя. В същото време ръководителят на Tesla означи, че " към момента има доста работа за възстановяване на Optimus и тестването му ".

Според неговите прогнози роботът ще бъде съвършен след 5-10 години. „ Мисля, че Optimus ще бъде необикновен след пет или 10 години, просто умопомрачително “, сподели той. Роботът ще употребява съставни елементи, проектирани от Tesla, в това число батерия, която се намира на торса му, система с чипове и задвижващи механизми за ръководство на крайниците му. В същото време в него ще бъде инсталирана системата за автопилот, която се употребява при електрическите транспортни средства Tesla. Американският бизнесмен също разкри, че роботът ще коства по-малко от $20 000.

Идеята за основаване на робот беше оповестена от ръководителя на Tesla през август 2021 година Според показания тогава план Optimus ще бъде с размерите на човек, ще може да подвига тежест от към 20 кг и да оказва помощ на човек в ежедневните потребности и задания. Както съобщи предприемачът, интелигентният механизъм ще направи всичко, което хората „ не желаят “ да вършат, да вземем за пример да отидат до магазина за хранителни артикули.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР