Докато МВР не се управлява от хора, които са професионалисти,

...
Докато МВР не се управлява от хора, които са професионалисти,
Коментари Харесай

МВР не може да си управлява финансите, смята бивш ректор на полицейската академия

„ Докато Министерство на вътрешните работи не се ръководи от хора, които са експерти, каквито и пари да се наливат, те отново ще изчезват. Министерството не може да си ръководи финансите. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria доцент Милен Иванов, някогашен заместник-ректор на Академия та на Министерство на вътрешните работи, във връзка професионалния празник на служителите на реда и техните настоявания за по-високи заплати. Вчера започнаха предупредителни митинги на чиновниците от системата.

 

Този проблем не е от през днешния ден - полицейските чиновници би трябвало да са добре платени. Има риск за здравето и живота им. Но в целия този спор министърът на финансите също е прав. Бюджетът на Министерство на вътрешните работи се движи сред 1 милиарда и 600 млн, може да е стигнал и до 2 милиарда

Министерство на вътрешните работи не може да си ръководи финансите. Има големи разноски, които са странни. Академията на Министерство на вътрешните работи не получава целева дотация от МОН. Между 7 и 10 млн. лева Министерство на вътрешните работи  дава за висше обучение. В Академията на Министерство на вътрешните работи има 600 курсанти. Министерство на вътрешните работи е поело издръжката им. Те са студенти. Министерство на вътрешните работи не може да употребява тези хора за служебна активност 4 години.

Проблемът с пенсионерите - има проблем, няма проблем. Ако той си прави работата - те не са толкоз огромен проблем. Те задръстват кариерното развиване и лишават от кариера хората след тях. Но казусът е в ръководството на фрагментите. В Министерство на вътрешните работи има доста висшисти. Министерство на вътрешните работи не ги развива, а афишира конкурс за външен чиновник с висше обучение.

Полицаите и чиновниците на Министерство на вътрешните работи са разнообразни хора. От 2006 година тази система закупи чудноват темперамент. В България няма задоволително служители на реда и пожарникари. В Министерство на вътрешните работи има усложнена администрация, която в никакъв случай не е била на улицата. Човешки запаси, които са държавни чиновници и не познават проблемите. Да вземат решение кадрови ориси, да вземат решение проблеми с униформите.Държавата заплаща за цивилен автомобил, който е сякаш полицейски.

Има съображение в обществото да има липса на доверие. Зле заплатен чиновник няма мотивация. Стартовата заплата е 1300 лева Може да стигне до 3500 лева Министерство на вътрешните работи доста елементарно се разделя с управителните си фрагменти. Полицаят няма обезпечена кариера. Не е спокоен. Това не ги оправдава. стартира да гледа встрани и това удря на публичното доверие. Нашата полиция е невидима. Един жител би трябвало да може да знае по какъв начин да отиде при служителя на реда.

Трябва да се усилят парите на служителите на реда.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР