Докато мораториумът е в сила, битовите потребители няма да плащат

...
Докато мораториумът е в сила, битовите потребители няма да плащат
Коментари Харесай

Премиерът: Не очакваме шоково поскъпване на тока след мораториума


Докато мораториумът е в действие, битовите консуматори няма да заплащат по-високи сметки за ток, а поради ограниченията за финансова поддръжка на ЕРП сдруженията, чакаме когато мораториумът падне, да няма шоково повишаване. Това разгласи министър председателят Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет.

Бизнесът през януари ще получи до 250 лева подкрепяне за мегаватчас, реши през днешния ден държавното управление. Петков изясни, че през февруари дребните компании ще платят сензитивно по-ниски сметки.

По отношение на обезщетенията за битовите консуматори на газ енергийният министър Александър Николов акцентира, че жителите няма да се наложи да обикалят министерства и ведомства. Компенсациите ще бъдат включени във фактурите, като задачата е ресурсът допустимо най-бързо да се върне в обществото и бизнеса.

Подпомагането ще остане и през февруари и март, като се чакат цените на газа, с цел да се дадат съответни параметри.

За промишлеността газова поддръжка на този стадий не се планува. Министърът изясни, че експортно насочените предприятия у нас купуват газ на цени, по-високи от тези, които се постанова да заплащат съперниците им в Европа и не е вярно да се насочва спомагателен запас към тях. Освен това запазването на 140 млн. в обществото за отопление се връща в бизнеса посредством консумация, означи Александър Николов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР