Докато медицинските власти в цял свят полагат усилия да се

...
Докато медицинските власти в цял свят полагат усилия да се
Коментари Харесай

Лекари се усъмниха в апаратите за белодробна вентилация заради висока смъртност

Докато медицинските управляващи в целия свят поставят старания да се снабдят с повече апарати за белодробна вентилация за лекуване на пациенти с ковид, някои лекари се отхвърлят от потреблението им, когато това е допустимо , предава Associated Press
. Медиците се тормозят, че за това са виновни самите обдишващи апарати.
Механичните вентилатори вкарват О2 в белите дробове на заболелите, откакто те престанат да действат обикновено. Това изисква слагането на пациента под анестезия и вкарването на тръба в гърлото му. Смъртните случаи при заболелите, подложени на сходна процедура, са постоянно събитие , без значение от повода, заради която имат потребност да им се помогне да дишат.
Руски учени виждат нови евентуални проблеми от ковид - за мозъка
Г
Но в град Ню Йорк беше установено, че 80 и повече % от пациентите с ковид, подложени на тази процедура, починаха по време на обдишването .
" По-високи равнища на смъртност от елементарните бяха регистрирани на всички места в Съединени американски щати ", разяснява доктор Албърт Рицо, основен здравен контрольор в Американската белодробна асоциация.
Подобни данни пристигнаха също от Китай и Англия. В един от британските отчети смъртността възлизаше на 66 %, а тези от китайския град Ухан посочваха 86 % смъртни случаи.
Причините за тревожния % от съдбовен излаз при тази процедура към момента не са известни. Вероятно те са свързани и с това какъв е бил здравният статус на пациентите, преди да са били инфектирани.
Българският тест за ковид: Ето какво съставлява
Трябва да се вземе под внимание и на какъв стадий е била заболяването, преди да бъдат сложени на изкуствена вентилация. Но доста медици си сложиха резонния въпрос дали тези машини не утежняват в допълнение нещата . Като евентуално провокират или най-малко утежняват рисковата буйна имунна реакция на организма.
Това може и да е нечиста сделка. Н
" Даваме си сметка, че механичната вентилация не е безвредна, акцентира доктор Еди Фан, специалист по респираторни лекувания в Многопрофилната болница в Торонто. Едно от най-важните открития през последните десетилетия се състоеше в това, че здравната вентилация може да усили пострадванията в белия дроб и би трябвало доста деликатно да я използваме ".
добави доктор Фан.
Но някои лекари избират да забавят колкото е допустимо повече изкуствената вентилация и да употребяват други способи. Пробва се с слагането на пациентите да лежат по стомах. По този метод разнообразни елементи на белия дроб могат да се оросяват по-добре с О2. Други лекари опитват, като подават повече О2 през носа на болния с тръби или други устройства.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР