Докато лятото в Европа подрани с поредица от горещи вълни

...
Докато лятото в Европа подрани с поредица от горещи вълни
Коментари Харесай

Горещини, пожари и бури в Европа

Докато лятото в Европа подрани с поредност от горещи талази и пожари, август се регистрира с няколко съществени стихии, предизвикали огромни наводнения. Потърпевши от тях бяха Словения и съвсем всички страни от Балканите, Италия, Германия, Австрия.

На Апенинския полуостров проливни дъждове предизвикаха свлачища и наводнения. Бяха наранени най-вече северните и централните региони на Италия.

Световноизвестният водопад Гастайнерфал покрай Залцбург в Австрия се трансформира в кална буря, която опустоши всичко по пътя си.

Екстремното време първо аргументи опустошителни наводнения в южна Австрия, а по-късно нови превалявания доведоха до фрапантно повишаване на равнищата на реките в Тирол и няколко съседни провинции. Пътищата бяха блокирани.

Съседна Словения бе една от най-тежко потърпевшите от дъждовете и наводненията страни в Европейски Съюз. Водните стихии бяха окачествени като най-мащабните наводнения в историята на страната, като засегнаха съвсем две трети от нея.

Междувременно пожарите в Гърция се утежниха неимоверно през тази година. Най-лошите огнища в историята, откогато се води статистика, изпепелиха големи площи гори и аграрни земи, градове и села. Вече 14-ти ден гори огромният пожар край Александруполис. Пожарникари от цяла Европа се притекоха на помощ на гръцките си сътрудници.

На терен са ситуирани близо 600 огнеборци и флотилия от самолети от 9 страни, в това число България и Румъния. Испания бе една от последните, изпратили персонален състав и два самолета в региона на Сидиро.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР