Докато лидерът на “Продължаваме промяната“ Кирил Петков се опитва да

...
Докато лидерът на “Продължаваме промяната“ Кирил Петков се опитва да
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата приключва проверката срещу Кирил Петков до 15 декември

Докато водачът на “Продължаваме смяната “ Кирил Петков се пробва да образува държавно управление, спецпрокуратурата продължава инспекцията по проблема с поданството му.

Срокът на инспекцията по сигнала против някогашния длъжностен министър е продължен и тя ще завърши до 15 декември, заяви представителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев пред " Сега “.

Той добави още, че по случая се чакат документи от КПКОНПИ, а такива от Конституционния съд към този момент са били получени.

След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има задоволително данни за осъществено закононарушение.

На 13 октомври от прокуратурата оповестиха, че е формирана кореспонденция по проблема с канадското поданство на Кирил Петков след " сигнал по електронната поща, съдържащ изказвания за осъществено закононарушение ".

Към преписката е била присъединена и тъжба от жител, която съдържа идентични изказвания.

На 27 октомври Конституционният съд излезе с решение, с което беше разгласен за противоконституционен указът на президента Румен Радев в частта, с която за длъжностен министър на стопанската система е назначен Кирил Петков.

Конституционните съдии показаха в претекстовете си, че " се постанова безапелационен и еднопосочен извод, че освобождението на Кирил Петков от друго поданство - в тази ситуация от поданство на Канада е настъпило след назначението му за длъжностен министър ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР