Докато лични лекари протестират и от години искат размерът на

...
Докато лични лекари протестират и от години искат размерът на
Коментари Харесай

Пациенти настояват потребителската такса да отпадне

Докато персонални лекари стачкуват и от години желаят размерът на потребителската такса да се усили, пациентски организации желаеха противоположното - тя въобще да отпадне.

" Настояваме да отпадне изцяло потребителската такса за всички пациенти при посещаване при общопрактикуващия доктор.

Тъй като с подписването на Националния рамков контракт 2018 бюджетът за джипитата е повишен с 14 млн. лева, в това число и за по този начин наречената капитация (сума, отпускана за всеки пациент ежемесечно, без значение дали посещава лекаря или не), това ще обезпечи задоволително спомагателни средства за лекарите, а и по този начин ще ги освободим от административната тежест да регистрират касовите бележки на освободените от потребителските такси, която толкоз ги натоварва ", се споделя в позиция на пациентски организации " Заедно с теб ", адресирана до здравния министър Кирил Ананиев, написа в. " Сега ".

От организацията са срещу и регламента, съгласно който персоналните лекари могат да желаят до 3 лева за издаване на здравна записка за освобождение от учебно заведение, а също и против желаното от общопрактикуващите отпадане на 24-часовото им разположение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР