Докато криптовалутата bitcoin записваше рекорд след рекорд, една обява за

...
Докато криптовалутата bitcoin записваше рекорд след рекорд, една обява за
Коментари Харесай

Ким Чен-ун иска да ви открадне биткойните

Докато криптовалутата bitcoin записваше връх след връх, една публикация за сносно платена работа стартира да обикаля интернет: основен финансов шеф за бързорастяща компания в Лондон, която дава финансови услуги, свързани с bitcoin. И въпреки компанията да съществува, позицията е измислена от хакери от Северна Корея, споделят от Secureworks Inc., компанията за киберсигурност, стигнала до документа през ноември.

Първоначалната цел е била документ да бъде разпращан на голям брой хора от bitcoin обществото. В момента, в който някой го отвори, прозорец на компютъра ви демонстрира, че той е бил основан с последната версия на Mircosoft Word и потребителят ще би трябвало да позволи редактирането и да задейства наличието. Ако го извършите, на компютъра ви ще се конфигурира злотворен код.

И до момента в който има доста хора, които не биха се хванали на сходен трик, по-малко осведомените надали ще се усъмнят и ще създадат това, което се желае от тях.

Компанията за киберсигурност показва, че най-вероятната цел е разбиването на персонални и корпоративни bitcoin-портфейли и други криптовалути.

За подивеля режим в Северна Корея, стремглавият растеж на криптовалутите дава нова опция за доходи и заобикаляне на увеличаващите се наказания. Цената на bitcoin скочи от 1 000 $ при започване на 2017 година до над 16 000 $ през днешния ден - и криптовалутата може да бъде " пренасяна " елементарно, бързо и относително анонимно през границите. " Това е съвършен механизъм

Secureworks са наблюдавали следите на документа чак доникъде на 2016 година, когато с него са атакувани компании и чиновници от енергийната промишленост. Части от кода, употребявани в него, водят до Lazarus Group - севернокорейски хакери, които разрушиха системите на Sony Pictures Entertainment Inc. в края на 2014 година, а през 2016 година съумяха да откраднат 81 милиона $ от централната банка в Бангладеш.

Те пуснаха и рансъмуеъра WannaCry през май. Вирусът заключи стотици хиляди компютри по целия свят и единственият метод да имате достъп още веднъж до файловете си бе да платите откуп в bitcoin. Официално удостоверение, че групата работи за режима на Ким Чен-ун няма, само че в кибериндустрията има малко подозрения по този въпрос.

Интересът на Северна Корея в криптовалутата датира от най-малко 2013 година Към днешната дата е безусловно невероятно да се пресметна какво количество bitcoin има Северна Корея. Трудно е да се каже и дали хакерите са успяли да разбият отбраната на западни компании. Но някой го направи при започване на декември, когато словенската NiceHash пострада от хакерска офанзива, а bitcoin за милиони одлари бяха откраднати.

На доктрина bitcoin може да бъде проследен, само че има доста способи, с цел да бъде " изпрана " криптовалутата - като да вземем за пример прехвърлянето й в други криптовалути като monero - каквато бе ориста на откупите от WannaCry. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР