Докато Kолегиумът на комисарите е на посещение в София по

...
Докато Kолегиумът на комисарите е на посещение в София по
Коментари Харесай

Българското председателство започва със заем в размер на 100 млн. евро по плана „Юнкер“


Докато Kолегиумът на комисарите е на посещаване в София по случай началото на Българското председателство на Европейски Съюз, Европейската капиталова банка (ЕИБ) подписа заем в размер на 100 млн. евро с българското дружество за селскостопански и лекарствени артикули „ Биовет “ за финансиране за повишение на равнищата на произвеждане и научноизследователска и развойна активност в региона на опазването на здравето на животните.

Заемът се подсигурява от Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), който е централен дирек на Плана за вложения за Европа (плана „ Юнкер “). В резултат на това финансиране ще бъдат основани 210 работни места в селските региони на България, оповестиха от Европейска комисия.

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на България Бойко Борисов участваха на подписването на днешното съглашение от заместник-председателя Юрки Катайнен, българския министър на земеделието Румен Порожанов, вицепрезидента на Европейската капиталова банка Андрю Макдауъл и Кирил Домусчиев, основен изпълнителен шеф на „ Хювефарма “, чието дъщерно сдружение е „ Биовет “.

Проектът обгръща проектирането, построяването и ръководството на две нови уреди: оборудване за ферментация в Пещера, Южна България, в което ще се създават дейни субстанции, хранителни добавки, ензими, пробиотици и подготвени лекарствени препарати за възстановяване здравето на животните и човешкото здраве, както и нов цех в Разград, Североизточна България, за производството на ваксини за животни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР