Докато Китай и ЕС укрепват солидарността и сътрудничеството, няма да

...
Докато Китай и ЕС укрепват солидарността и сътрудничеството, няма да
Коментари Харесай

Ван Йи: Сътрудничеството между Китай и ЕС е гаранция за глобална сигурност

" Докато Китай и Европейски Съюз укрепват солидарността и съдействието, няма да възникне междублокова борба ".


Това съобщи китайският външен министър Ван Йи по време на визитата си в Испания.

Висшият посланик съобщи, че е подготвен да работи с блока за одобряване на свободната търговия, упражняване на многоликост, поощряване на равнопоставен и проведен многополюсен свят и приобщаваща икономическа глобализация, заяви US News.

Ван Йи сподели, че Китай преглежда Европейски Съюз като " значима мощ в многополюсния модел " и поддържа европейската интеграция, развиването и растежа на Европейски Съюз, както и постигането на стратегическа автономност.

Главата на китайската дипломация направи тези мнения по време на среща с испанския министър председател Педро Санчес в Мадрид. Той се срещна и с испанския си сътрудник и с испанския крал Фелипе VI.


Ван Йи съобщи, че Китай е подготвен да поддържа продан на високо ниво с Испания, да ускори взаимоотношението в тактиките за развиване и да задълбочи взаимноизгодното съдействие.

Европейски Съюз организира политика на понижаване на икономическата взаимозависимост от Китай, към който блокът се отнася с по-голямо съмнение заради околните му връзки с Русия.

През януари Европейската комисия показа проекти за подсилване на икономическата сигурност на Европейски Съюз посредством по-строг надзор на задграничните вложения и по-координиран надзор върху износа и приключването на технологии към противници като Китай.

Пакетът на изпълнителната власт на Европейски Съюз е в отговор на многочислените опасности, подбудени от пандемията Коронавирус, нахлуването на Русия в Украйна, кибернетичните и инфраструктурните офанзиви и нарасналото геополитическо напрежение./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР