Докато Израел все още се подготвя за сухопътна атака срещу

...
Докато Израел все още се подготвя за сухопътна атака срещу
Коментари Харесай

4-годишно дете е единственото оцеляло от 14-членно семейство в Газа

Докато Израел към момента се приготвя за сухопътна офанзива против следената от „ Хамас “ линия Газа, палестинците се приготвят за нови опустошения. Много от тях към този момент са изгубили членове на фамилиите си при ответните израелски удари след терористичните офанзиви на 7 октомври.

4-годишната Фула е настанена в болница в Газа, откакто губи 14 от своите близки. Тя е извадена от спасители от руините на дома си.

Когато Фула отваря очи в лечебното заведение, нейната баба Ум Мухамед изпитва къс миг на наслада. При въздушен удар от Израел старата жена губи сина си и фамилията му.

" Внезапно и без предизвестие бомбардираха къщата. Никой не оцеля с изключение на моята внучка Фула. 14 души починаха – моите синове и техните синове, не остана никой с изключение на детето. Сега то не споделя нищо, спи, лежи в леглото си, до момента в който му дават медикаменти ", споделя бабата на момиченцето. Ум Мухамед е била очевидец на доста войни сред „ Хамас “ и израелската войска през годините. А Фула губи 14 от членовете на фамилията си – родителите си, братята и сестрите си, чичовците си, другата си баба си и още родственици, написа БТВ.

„ Само това момиче оцеля. Надявам се да се възвърне, да се излекува и да остане жива. Нека душите на починалите почиват в мир. Бог е този, който дава самообладание на хората “, споделя Ум Мухамед.

„ Нека Бог да излекува Фула и раните на всички мюсюлмани. Сега тя е с гипсирана ръка, а в крайници ѝ има платина. Дано и аз остана жива, с цел да се грижа за нея. Фула е единственият жив човек от фамилията на татко си. Дано да се трансформира в добър човек “, разяснява още старата жена.

Около 1300 души бяха убити при терористични офанзиви на „ Хамас “ в разнообразни елементи на Израел на 7 октомври. Последваха отмъстителни набези.

Според здравните чиновници в Газа при ответните офанзиви на Израел са умъртвили повече от 2300 души, една четвърт от които са деца, а ранените са близо 10 000.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР