Докато инвазията на Русия в Украйна преминава в четвъртия си

...
Докато инвазията на Русия в Украйна преминава в четвъртия си
Коментари Харесай

AP: Украйна се страхува, че удължаване на войната може да накара Запада да загуби интерес

Докато нашествието на Русия в Украйна минава в четвъртия си месец, публични лица в Киев показват опасения, че призракът на „ умората от войната “ може да подкопае решимостта на Запада да оказва помощ на страната им да отблъсне експанзията на Москва, написа в собствен материал авторитетната организация Associated Press .

Съединени американски щати и техните съдружници дадоха милиарди долари въоръжение на Украйна. Европа одобри милиони хора, разселени от войната. И имаше невиждано единение в Европа след Втората международна война при налагането на наказания против президента Владимир Путин и неговата страна.

Но до момента в който шокът от нашествието на 24 февруари отшумява, анализаторите настояват, че Кремъл може да употребява проточващия се спор и вероятно затихващ интерес измежду западните сили, които биха могли да доведат до напън върху Украйна да се съгласи на съглашение.

Украинският президент Владимир Зеленски към този момент се раздразни от западните оферти, че би трябвало да одобри някакъв компромис. Украйна, сподели той, ще взема решение сама за личните си условия за мир.

„ Умората нараства, хората желаят някакъв резултат (който е полезен) за себе си, а ние желаеме (друг) резултат за себе си “, сподели той.

Италианското предложение за мир беше отхвърлено, а френският президент Еманюел Макрон бе посрещнат с гневна реакция, откакто беше представен да споделя, че макар че нахлуването на Путин е „ историческа неточност “, международните сили не би трябвало да „ унижават Русия, тъй че когато борбите спрат, да можем да изградим излаз дружно по дипломатически път. ” Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че сходни диалози „ могат единствено да унижат Франция и всяка друга страна, която би призовала за това “.

Дори забележката на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, че Украйна би трябвало да обмисли териториални отстъпки, провокира имитация от Зеленски, че е еднакво на европейски сили през 1938 година, позволявайки на Нацистка Германия да претендира за елементи от Чехословакия, с цел да ограничи експанзията на Адолф Хитлер.

Киев желае да изтласка Русия от новозавзетите региони в Източна и Южна Украйна, както и да си върне Крим, който Москва анексира през 2014 година, и частите от Донбас под контрола на подкрепяните от Кремъл сепаратисти през последните осем години.

Всеки месец от войната коства на Украйна 5 милиарда $, сподели Владимир Фесенко, политически анализатор от мозъчния концерн Penta Center, и това „ прави Киев подвластен от консолидираната позиция на западните страни “.

Украйна ще се нуждае от още по-модерно оръжие, с цел да си обезпечи победа, дружно с решимостта на Запада да продължи икономическата болежка върху Русия, с цел да отслаби Москва.

„ Очевидно е, че Русия е решена да изтощи Запада и в този момент построява тактиката си с догатката, че западните страни ще се уморят и последователно ще стартират да трансформират войнствената си изразителност към по-сговорчива “, изяснява Фесенко в изявление за AP.

Войната към момента получава известно отразяване както в Съединените щати, по този начин и в Европа, които са ужасени от фотосите на гибелта на украински цивилни в най-големите борби на континента след Втората международна война

Съединени американски щати не престават да оказват помощ на Украйна, като президентът Джо Байдън сподели предходната седмица, че Вашингтон ще й даде съвременни ракетни системи и муниции, които ще й разрешат да поразява по-прецизно основни цели на бойното поле.

В есе за New York Times на 31 май Байдън сподели: „ Няма да оказвам напън върху украинското държавно управление — частно или обществено — да направи каквито и да било териториални отстъпки “.

Германия, която беше изправена пред рецензии от Киев и другаде за хипотетично съмнение, даде обещание най-модерните си системи за противовъздушна защита до момента.

„ Не е имало нищо сходно, даже в Студената война, когато Съветският съюз изглеждаше най-заплашителен “, сподели Найджъл Гулд-Дейвис, старши теоретичен помощник за Русия и Евразия в Международния институт за стратегически проучвания.

Макар че не вижда забележителна ерозия в „ безапелационната поддръжка за Украйна “, Гулд-Дейвис показва, че „ има подмятания за друго напрежение по отношение на това какви би трябвало да бъдат задачите на Запада. Те към момента не са ясно дефинирани. "

Вътрешните опасения на Европа пробиват път в дискурса, изключително когато цените на силата и дефицитът на първични материали стартират да оказват икономическо въздействие върху елементарните хора, които са изправени пред по-високи сметки за ток, разноски за гориво и цени на хранителни артикули.

Докато европейските водачи приветстваха решението за блокиране на 90% от износа на съветски нефт до края на годината като „ цялостен триумф “, то лиши четири седмици договаряния и включваше отстъпка, позволяваща на Унгария, считана за най-близкия съдружник на Кремъл в Европейски Съюз, да продължи вноса. Необходими са още седмици политическа фина конфигурация.

„ Това демонстрира, че единството в Европа към съветската инвазия малко понижава “, споделя Матео Вила, анализатор от мозъчния концерн ISPI в Милано. „ Съществува този тип отмалялост измежду държавите-членки при намирането на нови способи за наказания против Русия и явно в границите на Европейския съюз има някои страни, които все по-малко желаят да продължат със наказания. “

Опасявайки се от икономическото влияние на по-нататъшните енергийни наказания, Европейската комисия алармира, че няма да бърза да предлага нови ограничаващи ограничения, ориентирани към съветския газ. Законодателите на Европейски Съюз също приканват за финансова помощ за жителите, наранени от повишението на цените на отоплението и горивата, с цел да подсигуряват, че публичната поддръжка за Украйна няма да отслабне.

Италианският десен водач Матео Салвини, който е считан за непосредствен до Москва, сподели тази седмица пред задгранични публицисти, че италианците са подготвени да създадат жертви и че неговата Лига поддържа глобите против Русия.

Но той уточни, че поддръжката не е неограничена, на фона на признаци, че комерсиалният баланс под глобите се е изместил в интерес на Москва, наранявайки притежателите на дребен бизнес в Северна Италия, които са част от неговата база.

„ Италианците са доста подготвени да създадат персонални стопански жертви, с цел да поддържат защитата на Украйна и да стигнат до преустановяване на огъня “, сподели Салвини. „ Това, което не бих желал, е да ни намерят още веднъж тук през септември, след три месеца, когато спорът към момента продължава. Ако това е по този начин, това ще бъде злополука за Италия. Освен смъртните случаи и спасяването на животи, което е стопански приоритет за Италия, в случай че войната продължи, това ще бъде злополука “, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР