4 причини, поради които не трябва да чакате лихвите по ипотечните кредити да паднат

...
Докато инфлацията е постоянна — и над целта от 2%
Коментари Харесай

Докато инфлацията е постоянна — и над целта от 2% на Федералния резерв — лихвените проценти ще останат високи. Всъщност след месеци на охлаждане инфлацията се върна отново през юли. И референтният лихвен процент сега е на 22-годишен връх.

Лихвените проценти по ипотечните кредити също пострадаха през последните месеци. След като се движиха около рекордно ниски нива през 2020 г. и 2021 г., лихвите се повишиха експоненциално и в момента са около 7,5%. Лихвите по ипотеките са най-високите от десетилетия, оставяйки купувачите на жилища с поредица от лоши възможности.

Въпреки това, дори и при толкова високи цени, колкото са в момента, има някои убедителни причини, поради които купувачите трябва да действат сега и да спрат да се надяват на по-добра среда с цени.

Започнете с проучване допустимостта на ипотечния процент тук сега.

4 причини, поради които не трябва да чакате лихвите по ипотечните кредити да паднат

Ето четири причини, поради които купувачите не трябва да чакат лихвите по ипотечните кредити да паднат.

Цените може да се повишат

Разбира се, сега лихвите са високи, но какво ще стане, ако се покачат още повече? Не отхвърляйте възможността за допълнителни увеличения на лихвите. Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл вече намекна, че може да има допълнителни увеличения на лихвените проценти през 2023 г. Ако това не се случи този месец, не се изненадвайте, ако дойде около празниците.

Това може да е опустошителна новина за тези купувачи, които планират да определят времето на пазара, за да подобрят офертата си за тарифи. Въпреки че лихвен процент от 7,5% не е ничия идея за страхотна сделка, той може да се окаже желателен в сравнение с преобладаващия лихвен процент през ноември, декември или дори януари 2024 г. Просто попитайте тези, които са заключили „висока“ 6 % процент по-рано тази година.

Проверете тарифите и условията тук сега, за да научите повече.

Може да загубите мечтания си дом

Вашият мечтан дом може да се появи само на пазара в даден момент и може да не е по време на най-благоприятната лихвена среда. Така че не правете съвършенството враг на доброто и пропуснете възможността да купите дома.

„Излезте на среща и се оженете за дома“, съветват повечето експерти. С други думи: Лихвеният процент, който осигурявате сега, е временен и може (и вероятно ще бъде) коригиран в бъдеще. Но мечтаният дом, наличен сега, може да си отиде завинаги. Коригирайте плановете си за покупки в съответствие с това.

Можете да рефинансирате в бъдеще

Ипотечните лихви, и лихвите по рефинансиране на ипотеки сега са повишени. Но те няма да са завинаги, в който момент можете да рефинансирате до по-ниска лихва и, потенциално, дори по-добри условия.

Така че не се чувствайте така, сякаш ще бъдете обременени с по-висока ставка завинаги. Въпреки че експертите не са съгласни кога лихвените проценти ще намалеят (и с колко), всички те са съгласни, че те ще паднат в даден момент - което ви дава възможност да се възползвате и да плащате по-малко.

Курсът може да не е толкова лош, колкото изглежда

Не се обезсърчавайте от курса, който намирате онлайн. Има много начини да си осигурите нещо по-ниско. Това включва (но не се ограничава до) теглене на ипотека с променлива лихва (която идва с по-ниска въвеждаща лихва, преди да се промени с течение на времето) или закупуване на ипотечни точки от кредитора (за осигуряване на постоянно по-ниска лихва).

Нито една опция не е идеална и към двете трябва да се подхожда внимателно. Но и двата варианта могат да спестят пари на купувачите с по-ниска ставка сега. И тези допълнителни пари могат да бъдат много полезни в днешната икономика.

Научете повече за опциите си за ипотека тук сега.

Долната линия

Докато ипотечните лихви са високи днес, купувачите трябва да бъдат разумни относно своя подход. Изчакването им да се върнат до най-ниските нива от ерата на пандемията може да не е най-мъдрият ход. Вместо това купувачите трябва да разберат, че ставките могат да станат дори по-високи. И ако изчакат да се стабилизират, може да загубят шанса да купят мечтания дом. Освен това те винаги биха могли да рефинансират с по-ниска лихва в бъдеще — или да получат по-ниска сега, като кандидатстват за ипотечен кредит с променлива лихва или закупят ипотечни точки от своя кредитор.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР