Докато има война, ще има висока инфлация. Тази истина трябва

...
Докато има война, ще има висока инфлация. Тази истина трябва
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Приемането на еврото ни гарантира сигурност


Докато има война, ще има висока инфлация. Тази истина би трябвало да се споделя и не би трябвало да се крие. Ние вършим всичко допустимо с ограниченията да компенсираме хората и бизнеса. 

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " " (ДБ) Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на във връзка антикризисните ограничения на кабинета. Той разяснява и горещата тематика за приемането на еврото. 

" Влизането в Еврозоната ни подсигурява сигурност. Ние от Демократична България сме изрично " за " приемането на еврото. Другото е, че би трябвало да бъде извършена огромна осведомителна капмания, с която да се изясняват изгодите от влизането в Еврозоната. Не би трябвало да се бавим и това би трябвало да се случи. Категорично приемането на еврото няма да докара до повишение на инфлацията. Има време за промяна на инфлацията от в този момент нататък. В обстановка на неустановеност участието в Еврозоната дава опция за по-високо кредитиране, по-ниски лихви, опция за взимане на заеми при по-добри условия. Еврото е втората най-силна валута в света. Всичко това значи, че ще ни даде една непоклатимост ", безапелационен бе Димитров. 

" Последните години България бе целенасочена държана подвластна от съветския газ. Сега би трябвало да работим за намаляването на тази взаимозависимост. Когато зависиш от един източник, постоянно е по-скъпо. Когато пазаруваш от няколко източника, тогава сигурно е по-евтино. За мен най-хубавият път е Европейската комисия да купува газ от разнообразни източници ", сподели още той. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР