Докато има социални мрежи и децата ни живеят в тях,

...
Докато има социални мрежи и децата ни живеят в тях,
Коментари Харесай

Докато децата ни ще поемат рискове?

Докато има обществени мрежи и децата ни живеят в тях, ще се поемат опасности, тъй като тяхната реалност е да се съпоставят и потвърждават, съобщи пред БНТпсихологът Ина Антонова в коментара си по тематиката за модата, рисковете и клопките, в които попадат младежите в опитите си да бъдат забавни в обществените мрежи.

Припомняме ви, че след опит за рисково селфи момче на 19 години почина край жп линията в столичния квартал "Дружба ".

"Децата ни са търсещи. Това да намерят метод да се отличат, да бъдат индивидуалисти е естествена линия на подрастващите ", означи тя.

Порастващите желаят да бъдат възрастни, само че им липсва сериозно мислене. Това те го компенсират, като оформят лични критерии. Не можем да им повлияем посредством нашия личен опит, продължи психологът.

"Те ще се срещат постоянно с провокациите, ще би трябвало да минат своя път, да създадат своите неточности ", безапелационна беше Ина Антонова.

Според нея размиването на действителността и илюзията за нея, която основава обществената мрежа, при децата е обикновено да се случва. Това се преодолява посредством персоналния образец на родителите.

"Не можем чисто лекционно да предаваме на децата опит - "не прави по този начин, тъй като може да се случи това ", добави тя.

Като родители би трябвало да се грижим децата ни да развиват качествата, а не им "връчваме телефона, с цел да можем да се отървем от него ", подчертава Антонова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР