Докато има диалог, разум и механизъм, по който да се

...
Докато има диалог, разум и механизъм, по който да се
Коментари Харесай

Мария Габриел: Когато има диалог, когато се търси най-доброто решение, това дава резултат и носи стабилност

Докато има разговор, разсъдък и механизъм, по който да се вземат решенията, държавното управление ще издържи. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в предаването „ Неделя 150 " по БНР.

Тя изрази вяра, че не престават да дават позитивен образец с премиера акад. Николай Денков. „ Когато има разговор, причини, когато се търси най-хубавото решение, това дава резултат и носи непоклатимост и предвидимост ", означи тя.

По думите й още през цялото време сред изпълнителната и законодателната власт има разговор.

„ Атмосферата е градивна и положителна. Моментите на напрежение са естествени, в тях се почистват разлики и се излагат причини ", уточни Габриел.

Вицепремиерът акцентира, че изборът за поддръжка на Украйна е цивилизационен и като член на НАТО и Европейски Съюз България също застава на страната на свободата. Според нея към другите позиции би трябвало да има почитание.

„ Важно е, отчитайки разликите, да останем поредни ", добави Габриел.

Министерство на външните работи следи деликатно позициите на Русия по отношение на България, отчитайки комплицираната конюнктура, в която се намираме.

„ Провокативни изявления са опит за нападателна проява и зловредно въздействие, интервенция във вътрешните работи. Всеки път, когато има даден вид провокация, България би трябвало да е на равнище, което да й разреши пропорционална реакция, която да предизвика дейности, когато се наложи. Не би трябвало да се реагира на всяка провокация, само че ясно и твърдо си отстояваме позицията ", безапелационна бе Мария Габриел.

По думите й битката с дезинформацията се обрисува като една от хоризонталните тематики на първата координационна среща, управлявана от нея, в границите на бъдещата кандидатура на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

„ Има потребност освен едно министерство да работи по тематиката, а всички дружно през обучение, защита, външно министерство. Нужен ни е координационен механизъм, който, обхващайки другите аспекти, да дава решения, таргетирани за обособените специфики на тези информации ", съобщи тя.

Министърът на външните работи бе безапелационна, че България няма потребност от непотребен възторг по отношение на влизане в Шенгенското пространство, би трябвало да се положат всички старания, нужни са прагматизъм и натурализъм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР