Докато Илон Мъск е ядосан от успеха на новата социална

...
Докато Илон Мъск е ядосан от успеха на новата социална
Коментари Харесай

Измяна в Twitter: някои от подчинените на Мъск използват Threads, а други дори публично го хвалят

Докато Илон Мъск е сърдит от триумфа на новата обществена мрежа Threads на Instagram и блокира линкове към нея, случайна извадка от чиновници на Twitter сподели, че съвсем една четвърт от тях са се записали за новата услуга и даже я хвалят.

Daily Beast взе случайна извадка от 133 сегашни чиновници на Twitter, които са разпознати посредством сметките им в LinkedIn, и откри, че 31 от тях — съвсем една четвърт — към този момент са в Threads. През април Мъск сподели, че Twitter има към 1500 чиновници, тъй че стотици чиновници евентуално употребяват услугите на съперника.

Критика, хвалба и шпионаж

„ Ще ме уволнят за това, само че в този момент работя за Twitter и Threads просто са по-добри. Към един нов свят! “ — написа предходната седмица един от актуалните чиновници на Туитър в Threads. Друг сподели, че е удовлетворен от регистрацията, която е доста бърза, с помощта на интеграцията и синхронизацията с Instagram. Както отбелязва Daily Beast, някои от тези чиновници могат просто да надушат какво се случва с съперниците. Някой съобщи, че е „ тук да учи “, а единственият пост на различен чиновник съдържаше надпис „ Тест 1 “. Но други наподобява са пристигнали за лично наслаждение. Например да хвърляте тиня по шефа си. Един консуматор разгласява фотография, с която се подиграва на Мъск, че предлага на Марк Зукърбърг вместо да се бие в клетка, да си мерят размера на гениталиите. Друг написа: „ Някой да прегледа Илон. Той не приема това доста добре. “

Към рецензиите се причисли даже и Естер Крауфорд, която в миналото е била наричана може би най-преданият чиновник на Туитър. Крауфорд — някогашен продуктов управител, който утвърждава драконовския жанр на ръководство на Мъск и даже спеше на пода в офиса на Twitter през ноември, с цел да му помогне да съблюдава крайните периоди. Това обаче не оказа помощ: Мъск я уволни през февруари.

Сега Крауфорд заема позиция против някогашния си началник, като споделя, че тя постоянно не е била съгласна с решенията на Мъск и е била разочарована, когато той ги е вземал. „ Ето какво се случва, когато авторитетен човек живее в лунната-камера на личното си създание “ — написа Естер Крауфорд.

Спомнете си, че Threads събра повече от 100 милиона консуматори през първите пет дни от своята работа. В писмо до Зукърбърг предходната седмица, юристът на Twitter упрекна Meta в „ систематично, съзнателно и нелегално заграбване на комерсиалните секрети и друга интелектуална благосъстоятелност на Twitter “. Писмото също по този начин твърди, че Meta хипотетично е наел десетки някогашни чиновници на Twitter, с цел да копират платформата на Мъск. Говорител на Meta отхвърли обвиняванията, като написа: „ Никой от екипа за разработка на Threads не е някогашен чиновник на Twitter “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР