Докато икономическото развитие на Германия компенсира зависимостта й от руския

...
Докато икономическото развитие на Германия компенсира зависимостта й от руския
Коментари Харесай

Германия е принудена да преразгледа своя енергиен избор

Докато икономическото развиване на Германия компенсира зависимостта й от съветския газ и нефт, спорът с Москва я принуди да преразгледа политиката си на преход към възобновими източници. Германия се промени, разяснява Le Monde. За няколко дни четвъртата по величина стопанска система в света направи равносметка на несъстоятелния темперамент на своята външна политика: след нахлуването в Украйна от съветската войска е ясно, че комерсиалната и икономическа причинност сред страните не са задоволителни, с цел да подсигуряват мир и сигурност. Това е посланието, изнесено от социалдемократическия канцлер Олаф Шолц, министрите на екологията и либералдемократите (FDP) от неговата коалиция, както и от християндемократите. Това е главен пробив в немското схващане за ролята на страната на интернационалната сцена. Икономически колос с помощта на своя експорт, само че запазен и на първо място пацифистки геополитически артист, Германия беше привикнала след края на Втората международна война да се възползва от мира и сигурността, значително обезпечени от другите.

Тя беше уверена, че страна, с която има постоянни търговски връзки, не може да изневери на доверието й. Зелените и социалдемократите защитаваха концепцията, че най-хубавият метод да се подсигурява мир е да не се взе участие във войната и напъните за въоръжаване. Един тип отбягване посредством стопанската система и морала на най-мрачните трендове на световната геополитика.Тази теория, наречена " Wandel durch Handel " ( " смяна посредством търговия " ), господства във външната политика. Страната извлече огромна икономическа изгода от два изключителни фактора през последните двадесет години: мощният китайски вкус за коли и машини, създадени в Германия и изобилието от евтини съветски въглеводороди, доставяни по водопровод.

Взаимозависимостта, както се повтаряше в бизнес средите, е естествен съставен елемент на стопански модел, който е доста отворен към външния свят.Всичко това беше пометено от бомбардировките на Киев и облиците на украинци, борещи се за свободата си.Не без страст, немските депутати отляво и отдясно най-привързани към Wandel durch Handel, направиха акт на разкайване. Основните партии поддържаха проекта за подсилване на немската войска със 100 милиарда, финансиран с извънреден заем, както и решението за увеличение на бюджета за защита на Германия до 2% от Брутният вътрешен продукт. Санкциите ще обиден стопанската система и нейните основи. Това превръщане на целите на Германия безспорно ще докара до преразглеждане на нейната взаимозависимост от износа за Китай. Работодателите сами го признават: икономическият продан към този момент не може да бъде самостоятелен от геополитиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР