Докато играчите в НБА всяка вечер носят тениски с надпис

...
Докато играчите в НБА всяка вечер носят тениски с надпис
Коментари Харесай

Брутален расизъм от чернокож срещу бял в НБА!

Докато играчите в НБА всяка вечер носят тениски с надпис " Black Lives Matter ", а в това време на потниците си са изписали разнообразни апели за равнопоставеност и правдивост по отношение на придвижването против насилието върху тъмнокожите в Съединени американски щати, центърът на Лос Анджелис Клипърс Монтрез Херъл напсува Лука Дончич, употребявайки звучното " b*tch ass white boy " по време на първата четвърт от мача на любимеца за купата в НБА против Далас Маверикс, написа Sportlive.

ВИДЕО:

Лука Дончич, който поддържа придвижването в Съединени американски щати, а на потника е изписал думата " тъждество " на родния си език, отнесе звучната ругатня, в която явно е намесен и породист детайл, откакто Херъл заби топката в коша на Маверикс. Няколко минути по-късно двамата още веднъж бяха в епицентъра на събитията, като Дончич сподели на Херъл да спре да симулира при следващия конфликт сред двамата. След острите си реакции, двамата получиха по едно техническо нарушаване.

Действията на центъра към гарда на Маверикс получиха сериозен отзив в обществените мрежи, като доста от потребителите считат, че в случай че Дончич беше споделил сходно нещо на Харъл, в този момент целият свят е щял да се обърне против Лука. Интересен факт е, че медиите в Съединени американски щати не отразиха въобще случая, който беше ясно уловен от камерите, до момента в който в Европа има по-широк отзив, в това число и от уеб страницата " Eurohoops.net ".

Не се чакат последици за тъмнокожия баскетболист, на чийто потник е изписано: " Колко повече още ", като посланието е ориентирано към засегнатите от расова дискриминация и жертвите на закононарушения от ненавист против тъмнокожи жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР