Земетресение разтърсва части от Калифорния по време на буря

...
Докато хората в Южна Калифорния се спасяват от урагана Хилари;
Коментари Харесай

Докато хората в Южна Калифорния се спасяват от урагана Хилари; още едно природно бедствие удари - земетресение с магнитуд 5,1.

Епицентърът му беше северозападно от Лос Анджелис и #hurriquake скоро стана тенденция в социалните медии.

Той не причини големи щети и оттогава ураганът също беше понижен до посттропически циклон.

Кметът на Лос Анджелис Карън Бас каза, че над 100 противопожарни станции проверяват сградите за щети.

Г-жа Бас каза в туит. че няма първоначални съобщения за структурни щети, причинени от земетресението или каквито и да било наранявания.

Сеизмологът д-р Луси Джоунс каза пред NBC news, че е „интересно“ да има земетресението близо до Охай и беше „първият път, когато имаме пет от 1932 г. точно на това място и дори в басейна на Вентура“.

Тя предупреди повече през следващите няколко дни вероятно ще има вторични трусове.

Трусът удари по същото време като посттропическия циклон Хилари, което остави много жители несигурни къде да потърсят убежище .

Репортерът на BBC News Регън Морис каза, че е разхождала кучето си, когато системата за спешно предупреждение на телефона й се е задействала.

Един от нейните съседи избяга от къщата си в паника, като каза, че не знае къде да отиде и тя можеше да чуе други хора да викат в домовете си, докато земетресението удари.

Друго видео от вътрешността на супермаркет показа артикули да падат от рафтовете при удара на земетресението, докато мъж бяга с дъщеря си от магазина.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР