Докато хората разчистват щетите от потопа край Царево, мародери дебнат

...
Докато хората разчистват щетите от потопа край Царево, мародери дебнат
Коментари Харесай

Заради набези на мародери полицията охранява денонощно опустошените къмпинги край Царево

Докато хората разчистват вредите от потопа край Царево, мародери дебнат за отнесени от водата движимости и транспортни средства. Вече има подадени сигнали и в полицията, съобщи Българска национална телевизия.

Различни структури на Министерство на вътрешните работи работят на територията на Царево след потопа. Голяма част от чиновниците на реда наблюдават за възможни мародери. Охраняват се зоните с унищожена благосъстоятелност. Два екипа на жандармерията обхождат регионите към Лозенец, къмпингите " Оазис " и " Арапя ". Най-уязвими се оказват къмпингите, тъй като са на открити пространства, няма осветяване, а движимостите на хората са на пясъка.

Множество строителни материали и уреди са разпилени край къмпинг " Арапя ". Това притегля и мародерите, които нощем обикалят засегнатите региони.

" Да, чухме за такива сигнали и има такива хора и ги изгонваме ", сподели Румен Радев, чиновник на къмпинг " Арапя ".

За това и полицията е подхванала ограничения. Униформени обхождат къмпингите и охраняват потопените парцели. Има и КПП-та, където ревизират преминаващите коли за съмнителни лица.

" В районно ръководство Царево е регистриран един сигнал за мародери. Открадната е надуваема лодка с три жилетки от плаж Бутамята. Имаме екипи на полицията в най-засегнатите региони тъкмо с превантивна цел против мародери ", уточни Петър Янчев, шеф отдел " Охранителна полиция " – Царево.

Някои от караваните, чиито порти са избити от силата на водата, остават отключени, само че хората са се примирили с това, че ще има недоброжелатели. Някои виждат в бедствието опция за бизнес.

" Идваха да търсят потопени коли да ги изкупят за скрап. Казах, че нямам такива коли. Всеки си търси да изкара някой лев ", сподели Мико Йожев.

Полицията оказва помощ и с защитата на срутените пътища и оказва помощ за регулирането на трафика през обходните направления.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР