Докато глобалният трафик продължава да се възстановява, след като по-рано

...
Докато глобалният трафик продължава да се възстановява, след като по-рано
Коментари Харесай

Лондон оглави класация на градовете с най-лош трафик в 50 държави

Докато световният трафик продължава да се възвръща, откакто по-рано тази година в множеството страни бяха отстранени блокадите против разпространяването на COVID-19, английската столица Лондон се обрисува като водач в класацията на градовете с най-натоварен трафик в света, написа Блумбърг.

Според данни на компанията за транспортни разбори Inrix Лондон има най-лошият трафик измежду повече от 1000 градове в 50 страни. След него се подреждат Париж, Брюксел, Москва и Ню Йорк. Топ 10 допълват Чикаго, Рим, Богота, Палермо и Истанбул.

Важно е обаче да се означи, че в класацията влизат единствено градове, за които се покриват от анализите на Inrix, което значи, че в листата липсват известни с натоварения си трафик мегаполиси като Лахор, Лагос и Кайро.

Оперативният шеф на Inrix съобщи пред Би Би Си, че високите равнища на тапи в Лондон се дължат частично на построяването на нови велоалеи през предходната година. От велоорганизациите оспориха изказванието, като съгласно Cycling UK новите велоалеи спомагат за по-ефективното напредване на хората.

Прочуването демонстрира още, че въпреки да се следи възобновяване, трафикът в центровете на градовете продължава да е надалеч от равнищата преди пандемията. Пътуванията до центровете на огромните градове в Съединени американски щати са 22% по-малко спрямо интервала преди пандемията, а във Англия този индикатор е на 19% по-ниско ниво, като това се дължи главно на обстоятелството, че доста хора не престават да работят от у дома най-малко отчасти.

Някои европейските градове върнаха по-строгите ограничаващи ограничения през последните седмици в отговор на възходящия брой на инфектираните с COVID-19. Засега Обединено кралство не е прибягнало да ново стягане на разпоредбите, само че появяването на разновидността Омикрон може да промени това.

В изследването акцентират, че световният трафик през 2021 година е под равнищата от 2019 година, само че е над тези от миналата, което алармира доста икономическо възобновяване.

Пълното изследване може да видите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР