Докато германският канцлер Олаф Шолц беше зает с опитите да

...
Докато германският канцлер Олаф Шолц беше зает с опитите да
Коментари Харесай

Опит за влизане с взлом в дома на германския канцлер Олаф Шолц

Докато немският канцлер Олаф Шолц беше ангажиран с опитите да резервира обединението си, маскиран се опита да проникне в дома му.

В неделя вечерта дегизирано лице, носещо ръкавици, качулка, маска и първенец, проникнало в апартаментен комплекс в Потсдам (град, ситуиран в покрайнините на Берлин), където живее Шолц, заяви немското издание " Шпигел ", цитирайки чиновници по сигурността и публикувайки изображение от записите на камерите за наблюдаване на постройката.

Според " Шпигел " лицето се е пробвало да проникне в жилището, само че избягало от мястото, откакто е било видяно.

Шолц не е бил у дома по време на взлома. В момента той е ангажиран с опити да резервира единството на обединението си - формирана от неговите лявоцентристки социалдемократи, Зелените и демократичната СвДП - на среща, която е траяла към 20 часа и е приключила без съглашение по няколко нерешени въпроса, заяви " Политико ".

Въпреки че формалната резиденция на немския канцлер е Федералното канцлерство в Берлин, не всички канцлери избират да живеят там.

По време на мандата си Ангела Меркел живееше в цивилен апартамент в центъра на Берлин, с лимитирана защита.

Според „ Шпигел ” след случая в жилищния комплекс на Шолц са подхванати по-строги ограничения за сигурност, заяви БГНЕС.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР