Докато германският канцлер Ангела Меркел е на посещение в Китай,

...
Докато германският канцлер Ангела Меркел е на посещение в Китай,
Коментари Харесай

В Германия хем виждат руския проблем със Северен поток 2, хем не го считат за решителен

Докато немският канцлер Ангела Меркел е на посещаване в Китай, ръководителят на немския Бундестаг Волфганг Шойбле подлага на критика построяването на газопровода " Северен поток 2 ". Той направи това в авторска публикация за в. Die Welt, съобщи БГНЕС.
Според него " пренебрегването на възгледа на нашите източни съседи не е най-хубавият аспект на немската политика и Германия унищожи доста от доверието на съседите си. Европейското обединяване към този момент не е " западноевропейски план " … За обща Европа ние всички носим отговорност: в Берлин и Париж, както и във Варшава и Будапеща ", написа Шойбле.
В същото време обаче ръководителят на немския Бундестаг не желае планът да се саботира по странични пътища, тъй като от обща европейска позиция това няма да е рационално решение.
За в. " Райнише пост " министър-председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лаше, който е от ХДС, се изрече в интерес на по-тясно съдействие с Русия. Той съобщи: " Някога в напрегнатата конюнктура през 70-те години, по време на Студената война, имаше метод да приказваме с една тоталитарна комунистическа система. Това би трябвало да е допустимо и в този момент. Ние се нуждаем от Русия по доста въпроси в света ".
Армин Лаше се срещна в Дюселдорф с някогашния канцлер Герхард Шрьодер, който е неизменима част от управлението на " Северен поток ". Шрьодер вижда Лаше като вероятен предстоящ немски канцлер. 
Газопроводът " Северен поток 2 " би трябвало бъде изцяло подготвен в края на годината. Той няма да минава като другите газопроводи през Полша или Украйна, а непосредствено през Балтийско море. Германското държавно управление се надява посредством " Северен поток 2 " да получи газ на по-изгодни цени. Германският външен министър Хайко Маас твърди, че газопроводът е значим освен за Германия, " само че и за цяла Европа ". Освен това немският канцлер Ангела Меркел упорства за опазване на преноса на газ през Украйна.
Газопроводът се построява от съветски и европейски компании под управлението на съветския тръст " Газпром ". Участник в плана е Wintershall - дъщерното сдружение на немския тръст BASF. Съединени американски щати и някои европейски страни като Полша подлагат на критика Германия и се опасяват от по-голяма взаимозависимост от съветския газ. Списание Spiegel припомня, че по-рано тази година американският дипломат в Берлин Ричард Гренел даже заплаши със наказания, а водачът на ХДС и правоприемник на Меркел - Анегрет Крамп-Каренбауер, разкритикува дейностите на Съединени американски щати. " Това не е най-хубавият метод сътрудниците и приятелите да се заплашват взаимно със наказания ", сподели тя пред списание " Международна политика ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР