Докато Германия разследва четирима мъже по подозрения, че са планирали

...
Докато Германия разследва четирима мъже по подозрения, че са планирали
Коментари Харесай

Как германско разследване срещу терористи от Хамас се оказа с българска следа

Докато Германия проверява четирима мъже по съмнения, че са възнамерявали терористични набези против еврейски институции, се оказва, че в мрежата им за подготовка има българска диря. Тайник с оръжия, които терористите са възнамерявали да употребяват при офанзивите, са открити в Южна България. За това обаче оповестиха не българските управляващи, а немскоезичното издание " Spiegel ".

Подземният склад е съхранявал муниции и оръжия, които са били сложени в алуминиев куфар и найлонов плик, с цел да се пазят от влага. Някои от оръжията обаче са били ръждясали.

До разкритието се стигнало след информация от немските следователи. Те разкрили фотография на тайника на мобилния телефон на един от четиримата арестувани мъже, локализирали къде се намира и предали откритото на българските служители на реда.

Към момента Министерството на вътрешните работи (МВР) към момента не е предоставило публична информация, само че удостоверява пред Nova, че в реалност има подобен случай. Няма детайлности към това по кое време тъкмо е бил открит или подложен тайника, нито точното му местоположение.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР