Докато генералният прокурор на Русия Юрий Чайка е в България,

...
Докато генералният прокурор на Русия Юрий Чайка е в България,
Коментари Харесай

Докато Чайка е в България, нов удар срещу Русия

Докато генералният прокурор на Русия Юрий Чайка е в България, от неправителствената „ Антикорупционен фонд” внесоха сигнал за корупция, обвързван с съветски народен представител, оповестява NOVA.

Моментът надали е определен инцидентно, защото информацията се основава на изявления от 2014 година в медии.

Анализ: България може да е "троянски кон " на Русия в Европейски Съюз и НАТО

Скандал с Русия: Чайка, вън от Европа! Цацаров разяснява

От „ Антикорупционен фонд” оповестиха, че са алармирали и прокуратурата в Руската федерация.

Те цитират обява на „ Ню Йорк Таймс” (The New York Times), в която е разказана среща на съветския народен представител и специфичен делегат на президента на Русия - Александър Бабаков, със заместник-министър от държавното управление на Пламен Орешарски.

В правосъдната палата Николай Стайков от „ Антикорупционен фонд” уточни, че разполага с информация, която поражда подозрения за корупционни практики. В сигнала с изключение на Бабаков е посочен и неговият помощник Александър Воробьов.

Според обявата на американското издание, зам.-министърът на стопанската система на България, евентуално Божан Стоянов, след срещата си с Бабаков в бар, е подал сигнал до ДАНС.

От „ Антикорупционен фонд” обявиха, че макар възбраната на двамата съветски жители да влизат на територията на Европейски Съюз, те са посещавали България. От фондацията упорстват за инспекция на това, с кого са се срещали и дали са уговаряли корупционни покупко-продажби, свързани с плана за газопровод „ Южен поток”, който по-късно беше спрян.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР