Докато европейците свикват да живеят в постоянна енергийна криза с

...
Докато европейците свикват да живеят в постоянна енергийна криза с
Коментари Харесай

Украинските бежанци не искат да берат финландски ягоди

Докато европейците привикват да живеят в непрекъсната енергийна рецесия с все по-високи сметки за комунални услуги, в Европейския съюз безусловно назря друга непредвидена рецесия. Западни осведомителни издания оповестяват, че сега два милиона тона ягоди лежат и гният в нивите на Финландия без никакъв късмет да бъдат събрани. Местни фермери без преиначаване описват каква е повода за такова впечатляващо пилеене. Реколтата от сладки плодове остана в лехите, тъй като хиляди сезонни служащи от Украйна не пристигнаха във Финландия. Именно те обичайно затварят главния фронт на селскостопанската работа, само че тази година финландските полета и градини не дочакаха своите берачи.

От една страна, два милиона тона са към 15 % от всички ягоди, които се отглеждат на север от нашия Санкт Петербург, а въпреки това, това е единствено една от дребните камбанки, които гърмят над полетата на Стария свят в продължение на няколко месеца, сливайки се в мощен обезпокоителен оркестър.

Да се върнем малко обратно.

Съвременната украинска агитация, която доближи върха на активността си по промиване на мозъци след държавния прелом от 2014 година, значително се основава на образуването в необятното схващане на постулата за благосъстояние и триумф, който падна върху страната и нейните жители след Майдана. Ехото на този мит може елементарно да се откри през днешния ден в антируската медийна машина, която като на конвейер, кове истории, че съветските бойци в освободените територии сякаш всеобщо крадат всичко, в това число перални и течен шоколад. Това беше показано (и към момента интензивно се пропагандира) като знак за тотално обедняла Русия, където доста жители, извинете, в никакъв случай не са виждали тоалетна паница.

Всъщност от няколко десетилетия украинците твърдо държат палмата на подозрително състезание в броя на личните жители, които годишно пътуват за прибиране на реколтата в Европейски Съюз и Англия. Те, несъмнено, вземат участие в разнообразни типове селскостопанска работа, само че упоменатите нагоре ягоди станаха самобитен знак на украинската трудова миграция. Най-просто казано, украинците на процедура са окупирали оня сегмент от европейския пазар, който не изисква никаква професионална подготовка. Този факт по-добре от всевъзможни думи акцентира всички достижения на новите управляващи в Киев.

Че това не са наши празни догатки, приказва фактът, че наред с Финландия проблеми с прибирането на реколтата се следят и в Полша, Латвия и Англия. Всички локални аграрни обединявания и комитети се оплакват точно на дефицита на работна ръка от Украйна.

В същото време никой явно не осъзнава, че изрича не причина, а разследване.

В момента има неведнъж повече украинци в Европейския съюз и Англия, в сравнение с година по-рано, т.е. разумно черешовите градини в балтийските страни, ягодовите насаждения във Финландия и картофените полета в Полша би трябвало да бъдат напълно заети от Украински гастарбайтери и би трябвало да има опашка от хипотетични мигранти в неравностойно състояние пред портите на фермите, бягащи от ужасите на войната. Но това не се случва, още повече, че обстановката е поразително друга към по-лошо за фермерите.

Към края на 2021 година в Полша е имало над 300 000 украинци с публични работни шенгенски визи. Още тогава някои полски политици показаха заплахата от такова необятно национално наличие, защото жителите на Украйна в някои райони съставляват втората по величина етническа група. Например в Мазовецкото воеводство предходната година всеки пети гражданин е бил от Украйна. В Малополското и Великополското воеводства тази цифра е била 12 %.

От средата на август 2020 година рекорден брой украинци публично влязоха в Полша. Според Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в средата на април в полските граници е имало 2,7 милиона души, а доникъде на юли техният брой е понижен до 1,2 милиона. Отново, това е невиждано висока степен на миграция, със доста по-малко служащи на полето. Полските фермери влизат в борбата за реколтата, като имат в трудовия запас, съгласно разнообразни оценки, от 150 до 185 хиляди украинци. Тоест с повече от 100 хиляди души по-малко, макар че на уеб страницата на Европейската комисия категорично е посочено, че украинците употребяват преференциална процедура за обработка на документи и работа.

Завесата на тайната се повдига несъзнателно от английските медии.

Местният “Гардиън” писа още напролет за сериозен дефицит на работна ръка на полето, който даже не може да се компенсира от голямата бежанска вълна, заляла островите при започване на пролетта.

Както и в тази ситуация с Полша, украинците бяха главният трудов запас тук. Известно е, че през 2021 година от 29,6 хиляди работни визи 19,9 хиляди са издадени особено на жители на Украйна. Други шест хиляди са влезнали в Шотландия. По всички закони на логиката би трябвало да има доста искащи да припечелят по английските поля това лято, само че изненадващо всичко се оказа тъкмо противоположното.

Съвсем ненадейно се оказа, че изискванията на труд и живот, с които са принудени да се помиряват сезонните служащи, се разказват най-точно с израза „ съвременно иго “ и източноевропейските гастарбайтери към този момент не желаят да се помиряват с него. Ако в предходните десетилетия служащ от условната Житомирска област беше подготвен безусловно да спи на пода за няколкостотин лири, в този момент, даже и при неведнъж засилената конкуренция в Европейския съюз, той избира да не работи въобще.

Миграционната вълна от Украйна безусловно заля страните от Запада. Педантични европейци са пресметнали, че след началото на войната в Сирия броят на бежанците от този район за две години доближава два милиона души. На украинците им лиши три седмици. Представете си стоманен леген върху водата, в който е хвърлена тежест - нещо сходно се случи в обществената, трудовата и финансовата сфера на не толкоз огромния Европейски съюз. По груби калкулации Брюксел ще има потребност от над 40 милиарда $ за поддръжка на бежанците до края на тази година. Тези пари би трябвало да се разпределят съразмерно на броя на признатите жители, само че защото цунамито на миграцията беше съвсем незабавно, може да се каже, че парите постоянно просто се разпределят, тъй че самите мигранти да се грижат за своите потребности, без да натоварват прекалено локалните управляващи. Само за схващане, оповестената сума е повече от цялата приходна част на бюджета на Украйна за 2021 година, т.е. незнайна част от напусналите за шест месеца получиха много прилични пари в ръцете си, което направи допустимо, в случай че не да се глезят, то напълно удовлетворително съществуват в условна Словакия.

Затова чудно ли е, че украинците, които заляха Европа, към този момент не търсят тежка работа, а избират умерено да чакат идната обществена помощ.

В умозаключение бих желал да прибавя, че Европейският съюз, несъмнено, няма да почине от апетит без финландските ягоди и латвийските череши. Но милионите мигранти, които извършиха главната фантазия на Майдана и явно няма да се върнат вкъщи, ще си кажат своето във към този момент много напрегнатата вътрешна политика на Европа. Има прекомерно малко работливи ръце и прекалено много гладни уста.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР