Докато Европа се подготвя за изборите през юни и е

...
Докато Европа се подготвя за изборите през юни и е
Коментари Харесай

Предизборно: младите хора, зелените партии и португалците искат по-силен ЕС

Докато Европа се приготвя за изборите през юни и е изправена пред огромни провокации, в това число зеления преход, възходящите цени и войната, от 23 февруари до 5 март Ipsos организира анкета измежду 25 916 души в 18 страни, в които живее 96% от популацията на Европейски Съюз.

Това е първото общоевропейско изследване от този тип преди изборите за Европейски парламент (ЕП), които ще се проведат от 6 до 9 юни. Гласуването на близо 400 милиона европейци би трябвало да дефинира 720-те члена на Екологичен потенциал и по същността си е един от най-мащабните демократични актове в света.

Анкетата сподели, че най-силни проевропейски настроения демонстрират португалците (36%). Повече пълномощия за Европейски Съюз желае и Зелената европейска коалиция (41%), в която членуват и районни зелени партии, в това число от Корсика и Каталуния. За по-силен европейски съюз са 25% от младите гласоподаватели на възраст от 18 до 29 години, при 20% последователи на концепцията измежду възрастовата група от 50 до...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР