Докато Европа се готви да посреща Коледа руските сили отприщиха

...
Докато Европа се готви да посреща Коледа руските сили отприщиха
Коментари Харесай

Русия започна нова масирана офанзива в Украйна

Докато Европа се готви да посреща Коледа съветските сили отприщиха масирана нова атака против украинския град Авдеевка, част от акцията си за обезпечаване на надзор над източния район на Донбас, оповестиха през днешния ден украинските военни, представена от Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Авдеевка е основна украинска цитадела северозападно от окупирания от Русия град Донецк в източната част на Донбас.

" Вчера врагът стартира масирани щурмови дейности с поддръжката на бронирани машини в направленията Авдеевка и Мариинка ", съобщи представителят на военните Олександър Ступун пред украинската телевизия.

Засега няма коментар от Русия за боевете в региона.

Фронтовите линии в Източна Украйна съвсем не са се трансформирали през последните няколко седмици, само че боевете са интензивни, сподели Ступун, добавяйки, че единствено за последните 24 часа е имало 610 артилерийски обстрела покрай Авдеевка.

Русия се пробва да обкръжи дребния град Авдеевка, в който в този момент са останали единствено към 1500 души от предвоенното му население от към 32 000 души.

Боевете припомнят на борбата за различен източен град - Бахмут, който падна в ръцете на съветските сили през май след месеци на брутални боеве.

Русия стартира нов опит да превземе Авдеевка преди повече от два месеца, а силите на Москва напредват по фланговете, с цел да се опитат да пресечен снабдителните линии.

" Ожесточените борби не престават. Нашите бойци твърдо държат на защитата ", сподели Ступун.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР