Докато едни от най-успешните страни в света като Швеция и

...
Докато едни от най-успешните страни в света като Швеция и
Коментари Харесай

Възраждане внесе законопроект за излизането на България от НАТО

Докато едни от най-успешните страни в света като Швеция и Финландия влизат в НАТО, съгласно " Възраждане " България би трябвало да излезе.

Така страната ще получи за фронтови съседи Турция, Гърция и Румъния.

Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия контракт е импортиран в деловодството на Народното събрание от " Възраждане ".

Предложеният закон анулира Закона за одобрение на Северноатлантическия контракт, подписан на 4 април 1949 година във Вашингтон, признат от 39-то Народно заседание на 18 март 2004 година, съобщи Факти.

Продължаващото участие на България в НАТО е освен нездравословно за защитата и въоръжаването ни, само че и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България, показват от " Възраждане " в претекстовете към законопроекта.

" Действията на НАТО напълно опонират на задачите, посочени в чл.1 на Договора, където четем: „ Страните по Договора се задължават в сходство с устава на Организацията на обединените народи да уреждат всеки интернационален спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по метод, който да не заплашва интернационалния мир, сигурност и правдивост, и да се въздържат в интернационалните си връзки от опасност със мощ или приложимост на мощ по какъвто и да е метод, несъответстващ с задачите на Организацията на обединените народи. ” Поглед обратно демонстрира, че НАТО поставя старания да „ позволи “ такива интернационалните разногласия по всевъзможен различен, само че не и по кротичък път и с мирни средства ", показват още от партията.

Според " Възраждане " " участието ни в НАТО обезпечи унизителното за България разполагане на американски военни бази у нас, скрито наречени „ български военни бази за взаимно прилагане ”. За 20-те години участие в НАТО България претърпя единствено и само загуби, като отбранителната ни система към сегашния миг е в нечуван до момента крах, а „ съдействието ” остана едно несбъднато благопожелание на хартия, считат от партията.

В края на този месец се навършват 20 години от присъединението на България към НАТО. Заедно с нашата страна тогава в пакта бяха признати също Румъния, Естония, Латвия, Литва, Словакия и Словения. Според данни в годишния отчет на генералния секретар на пакта, показани през днешния ден, болшинството от българите (56%) декларират, че биха дали своят вот за оставане в НАТО. За излизане от алианса биха се оповестили 28 на 100 от хората у нас, демонстрира изследване на публичното мнение. Според 59% от българите НАТО пази нашата страна, до момента в който на противоположното мнение са 19 на 100.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР