Докато други компании за играчки се борят със спад на

...
Докато други компании за играчки се борят със спад на
Коментари Харесай

Lego продължава с добрите резултати въпреки проблемите на цялата индустрия

Докато други компании за играчки се борят със спад на продажбите, провокиран от инфлацията, Lego продължава да реализира позитивни резултати, въпреки и скромни.

През първите шест месеца на тази година, написа CNBC, приходите на частния датски производител на играчки са нарастнали с 1% и доближават 27,4 милиарда датски крони, или към 4 милиарда $. В същото време обществено търгуваните съперници като Mattel, Hasbro, Funko и Jakks Pacific регистрират двуцифрен спад на приходите и продажбите до момента през тази година.

" Мисля, че това, което ме прави доста удовлетворен, е фактът, че ние продължаваме да изпреварваме промишлеността ", разяснява основният изпълнителен шеф Нилс Кристиансен пред малкия екран. " Хубавото за нас е, че всяка година през последните четири или пет години надминаваме пазара с 10 процентни пункта. Това значи, че непрекъснато завземаме пазарен дял и продължаваме да го вършим, а това е супер значимо. "

Компаниите за играчки означиха голям растеж по време на пандемията, защото родителите търсеха способи да занимават децата си по време на рестриктивните мерки. Възрастните също се върнаха в магазина за играчки, с цел да се избавят от скуката, напомня още CNBC и прибавя:

„ Lego надгради растежа си от времето на пандемията, подкрепена от разнороден набор от артикули, които са предопределени както за деца, по този начин и за възрастни, като в същото време надмина междинното за промишлеността показване и усили пазарния си дял “.

Разбира се, компанията не е ваксинирана против макроикономическия напън, изключително против по-високите разноски за материали, превоз и сила.

Нетната облага на Lego за първата половина на годината доближава 5,1 милиарда датски крони, или към 742 млн. $, което е със 17% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2022 година

Разходите за първични материали са главен разход за компанията през първата половина на годината, само че Кристиансен чака това да се промени в бъдеще с понижаването на цените.

Lego е компенсира част от по-високите транспортни разноски, като е разполага индустриални предприятия наоколо до основни пазари. Например Съединени американски щати получават продуктите си от фабрика в Мексико. Тази верига за доставки ще се съкрати още повече през идващите две години, когато компанията открие нов цех във Вирджиния.

Освен това Кристиансен декларира, че огромното търсене на необятния избор от комплекти на Lego е помогнало за понижаване на разликата по отношение на предишни години. Продажбите на потребителски артикули са нарастнали с 3% през първата половина на годината.

Кристиансен показва като съществена причина за положителното показване силата на марката Lego и нейната разнообразна продуктова линия, която провокира разнообразни " пристрастености ". Продуктите на компанията варират от тематични комплекти " Междузвездни войни " до сглобяеми коли и градски пейзажи.

През тази година компанията уголемява портфолиото си до към 750 продукта. Около 48% от това портфолио ще бъдат нови модели, споделя Кристиансен. Това е част от тактиката на Lego за разширение на потребителската база.

Компанията също по този начин извлича изгоди от откриването на магазини на нови пазари, изключително в Китай. Досега през 2023 година тя е разкрила 89 магазина по целия свят, като 54 от тях са в Китай. Регионът неотдавна е част от листата с пазари на датския производител на играчки, а физическите обекти са помогнали да се показва както на деца, по този начин и на възрастни какви благоприятни условия в действителност оферират строителните комплекти.

" Смятаме, че ще приключим годината с едноцифрен ритъм на напредък ", споделя Кристиансен. " Вярвам, че можем да продължим да изпреварваме пазара. "

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР