Докато днес (4 май) сръбският президент Александър Вучич се готви

...
Докато днес (4 май) сръбският президент Александър Вучич се готви
Коментари Харесай

В Сърбия се почнаха с политическите номера заради предстоящите парламентарни избори

Докато през днешния ден (4 май) сръбският президент Александър Вучич се готви за срещи с партии, с цел да дефинира дата за изборите през юни след повдигането на изключителното състояние на Гергьовден, митингите посредством " звук с тенджери " и контрапротестите с " факли и мощна музика “, се изострят, оповестява МИА.
Снощи водачът на Партията за независимост и истина Драган Джилас разгласи в обществените медии, че последователите на властта в продължение на 10 минути от високоговорител на тераса в неговия квартал на всеослушание са скандирали " Джилас е апаш ", което смущавало децата му, разплакало ги е и ги е предиздвикало " да треперят от боязън ", написа БГНЕС.
Днес водачът на Двери Бошко Обрадович насочи документално изказване, в което твърди, че след всичко, което се е случило нощес, изборите би трябвало да бъдат отсрочени неотложно и първо би трябвало да се зададе въпросът по какъв начин спокойно да се избегне сюжета на революция, който СПП стартира през последните няколко дни с проникването в здания на жителите и с пряк контакт с децата на един от водачите на опозицията.
Съюз за Сърбия (СзС) също реагира, като съобщи, че заплашването на фамилията на един от водачите на обединението на Драган Джилас демонстрира, че управляващите са „ пресекли линията на цивилизованата политическа подготвеност и здравия разсъдък “ и са влезнали в най-мрачната си фаза.
Други опозиционни партии и асоциации, като Движение Обединена демократична Сърбия и водачът на Движението за свободни жители Сергей Трифунович, също реагираха на събитията, наричайки ги „ чист гнет “ и обвинявайки за тях президента Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия (СПП).
" Коронавирусната зараза за Вучич е също като бомбардировките за Слободан Милошевич ", сподели Трифунович. Той сподели, че единственият метод за реакция е посредством мощ.
Сръбските парламентарни избори ще се проведат на 14 или 21 юни в сходство с конституцията на страната. Това разгласи през вчерашния ден сръбският президент Александър Вучич пред телевизионния канал Pink.
В Сърбия парламентарните и локални избори бяха планувани за 26 април, само че заради коронавирусната зараза централната изборна комисия на страната реши да спре подготовката за тях, до момента в който завърши изключителното състояние. Очаква се предизборната акция да се възобнови след анулацията на изключителното състояние на 7 май.
Още: " Големите страдащи от ковид с доста окуржаващи статистики, Русия с нов тъмен връх "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР