"Докато децата софийски кашлят и кихат, плахо плачат и отчаяно

...
"Докато децата софийски кашлят и кихат, плахо плачат и отчаяно
Коментари Харесай

Министерска поща се напълни с детски писма за ваканция

"Докато децата софийски кашлят и кихат,
страхливо плачат и обезверено питат:
за какво няма грипна малко отмора,
кърпичките свършиха, бършем се с завивка,
главите ни пулсират в темп рисков
и почивка, в случай че няма, резултатът е явен... "

Този стих е от ученическите писма.

Не съм се сблъсквала с сходни случаи, само че съм прелестно сюрпризирана, споделя Мария Иванова, медиен консултант на министъра, представена от Нова телевизия.

Децата са на възраст от 12 до 16 години и в писмата си приканват в последните две седмици Министерство на здравеопазването да разгласи грипна почивка. Иначе - в доста писма се споделя - щели да бъдат "нещастни ".

Изненада ни фотография на момиче, снимало се по какъв начин плаче и изпод написала: децата плачат за грипна почивка. Това беше остроумно, споделя Иванова.

Други излагали причини: "грипът на всички места е еднакъв. София и Софийска област са в непосредствена непосредственост, което усилва възможностите от заболяване. Не е подходящо да делите децата ".

Други деца предизвестяват, че вървят заболели на учебно заведение и отговорността за следствията ще е на Министерството на здравеопазването.

По данни на МОН от през вчерашния ден поради оповестената грипна зараза образователни занятия няма в 887 учебни заведения в страната. Най-много са в София-град - 276, следва област Бургас - 136. В област Варна всичките 122 учебни заведения са затворени. И на трите места грипната почивка е до 2 февруари. (На 5-и и 6 февруари е междусрочната почивка.)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР